Volkswagen onthult concept zelfrijdende auto

Volkswagen onthult concept zelfrijdende auto

06-03-2017 22:01 Laatste update: 26-04-2018 22:51

Volkswagen heeft zijn concept voor een zelfrijdende elektrische auto onthuld: Sedric.

Volkswagen presenteerde maandagavond de zelfrijdende auto Sedric ​(afgeleid van 'SElf DRIving Car') aan de vooravond van de jaarlijkse autobeurs van Genève. De elektrische conceptauto moet leiden tot een volledig zelfrijdende auto, waarin de inzittende niet meer zelf de besturing kan overnemen. Stuur, gas- en rempedaal ontbreken in de Sedric. De auto werkt met spraakbediening en heeft een groot oled-scherm aan boord.

Volkswagen ontwikkelt Sedric als een alternatief voor het zelf bezitten van auto's. Klanten van vervoersapps kunnen hem bestellen, waarna hij autonoom naar hen toe komt rijden. Volkswagen denkt dat zelfrijdende auto's ook interessant kunnen zijn voor groepen die nu geen auto's mogen of kunnen rijden, zoals bejaarden, gehandicapten of zelfs kinderen.

De komende jaren investeert de Volkswagen Groep miljarden euro's in de ontwikkeling van zelfrijdende auto's, zei ceo Matthias Müller bij de presentatie. Sedric is een conceptauto, maar de Volkswagen Groep werkt aan meer zelfrijdende auto's, waaronder modellen die alleen semi-zelfrijdend zijn.

Concurrenten

Volkswagen is niet het enige bedrijf dat aan volledig zelfrijdende auto's werkt. Onder meer BMW, Ford en Tesla ontwikkelen ook dergelijke autonome auto's.

Lees ook:

Hoe houden we de zelfrijdende auto in bedwang?