Volvo verklaart diesel dood en gaat voor elektrisch
Nieuws

Volvo verklaart diesel dood en gaat voor elektrisch

vrijdag 19 mei 2017 18:18

Volvo heeft zijn laatste dieselmotor ontwikkeld en gaat nu voor elektrische auto's.

Hakan Samuelsson is de CEO van Volvo, de Zweedse automaker die veel succes heeft met zijn laatste modellen. Die rijden op benzine en diesel met hier en daar een plug-in voor de bühne. Maar dat gaat radicaal veranderen. Samuelsson zegt dat de huidige generatie dieselmotoren de laatste zal zijn. Volvo gaat nu werken aan een vloot elektrische auto's. De C30 was er in lage oplage al als elektrische auto en dat was een prima vingeroefening.  

In 2019 moet er een elektrische Volvo te koop zijn voor tussen de 33.000 en 38.000 euro met een bereik waar Tesla trots op zou zijn. Volvo geeft de Amerikaanse automaker krediet voor het creëren van de markt waar de Zweden nu ook in willen stappen. "Met onze hoge kwaliteit en aantrekkelijk ontwerp moeten we het goed kunnen doen in deze markt."

Vanaf 2020 moeten elektrische auto's een groot deel van het aanbod vormen en vanaf 2023 zou het produceren van dieselmotoren kunnen stoppen, denkt de CEO. Goed nieuws, want wie zou niet gelukkig worden van een V90 met de uitstoot en het bereik van een Tesla.

Onlangs kregen we een eerste indruk van de nieuwe elektrische Opel Ampera E:


Subscribe op het Bright YouTube-kanaal

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Nieuwsbrief