Voortaan betalen als je Uber-chauffeur laat wachten

Voortaan betalen als je Uber-chauffeur laat wachten

30-10-2017 09:57 Laatste update: 26-04-2018 16:39

Laat je een Uber-chauffeur langer dan 2 minuten wachten? Dan betaal je voortaan een vergoeding op basis van een minuuttarief.

Zodra de twee minuten zijn verstreken krijg je een melding dat je vanaf nu een vergoeding betaalt. De vergoeding is gebaseerd op het minuuttarief van de rit die je boekt. Dat maakt Uber vandaag bekend. 

Stel: je laat de chauffeur vijf minuten op je wachten. Dan betaal je voor de drie minuten een vergoeding. De minuuttarief van een rit is gemiddeld 25 eurocent, wat neerkomt op een vergoeding 0,75 euro. Laat je de chauffeur tien minuten wachten? Dan komt er twee euro als vergoeding bovenop de ritprijs. 

De vergoeding is het gevolg van klachten van Uber-chauffeurs, die aan het bedrijf hebben verteld dat ze soms langer op passagiers moeten wachten dan noodzakelijk. Uber stelt daarom dat twee minuten wachten een respectabele tijd is, daarna moet de klant betalen. Ook ontvangen Uber-chauffeurs voortaan een vergoeding nadat een klant na twee minuten na bestelling de rit annuleert. Voorheen was dit vijf minuten.

'Relatie met chauffeurs verbeteren'

"Maar dit is slechts het begin", vertelt Thijs Emondts, baas van Uber Nederland. "De komende maanden komen we met meer verbeteringen in de app en met meer lokale initiatieven om onze relatie met chauffeurs te verbeteren." De aanpassingen maken deel uit van een Europees initiatief om de ervaring voor Uber-chauffeurs te verbeteren, maar de regels kunnen wel per land verschillen, meldt een woordvoerder van Uber.

Vorige week lanceerde Uber ook een nieuwe functie waarbij je meerdere stoplocaties op een route kunt instellen. Tot nu toe was het bij Uber alleen mogelijk om een rit van A naar B te boeken.