VR-bril HTC Vive kopen? Dat kost je bijna duizend euro

VR-bril HTC Vive kopen? Dat kost je bijna duizend euro

29-02-2016 15:02 Laatste update: 27-04-2018 08:39

HTC's virtualreality-bril is nu in Nederland te bestellen voor 899 euro, maar daar komt nog 73 euro aan verzendkonsten bij.

HTC is maandagmiddag gestart met de pre-orders van zijn VR-bril Vive. Hij kost in Nederland 899 euro, maar daar blijkt nog 73 euro bij te komen voor de verzendkosten. De HTC Vive is daarmee flink duurder dan zijn grote concurrent, Oculus Rift, die in de VS 599 dollar kost en in Nederland ruim 700 euro. HTC's VR-bril is sinds maandagmiddag 4 uur te bestellen, de levering vindt vanaf 5 april plaats.

De Vive Consumer Edition wordt geleverd met twee draadloze controllers, basisstations, een dock en twee oordoppen. De VR-bril moet met een kabel op een computer worden aangesloten. Die computer moet wel over redelijk krachtige hardware beschikken. De Vive vereist als grafische kaart minimaal een Nvidia GTX 970 of AMD Radeon R9 290.

De VR-bril heeft een ingebouwde microfoon, waardoor je ook telefoongesprekken kunt voeren. De Vive kan ook binnenkomende sms'jes, chatberichten en agenda-reminders tonen. Hij wordt geleverd met enkele gratis VR-games.

Facebook en Sony

Voor HTC is het succes van de VR-bril belangrijk, omdat het in zwaar weer zit vanwege tegenvallende smartphone-verkopen. Het Taiwanese bedrijf gaat nu de strijd aan met zowel Facebook-dochterbedrijf Oculus als Sony, dat later dit jaar de VR-bril Playstation VR lanceert. Wie de Oculus Rift nu bestelt, krijgt hem pas in juli geleverd. Wanneer de VR-bril van Sony te koop is, is momenteel nog niet bekend, daarover geeft Sony half maart meer informatie.

Met de Vive kun je dankzij sensoren met de bril op rondlopen in de kamer, zonder dat je je hoofd stoot tegen de muur of tegen meubels aan botst. De Vive geeft het aan als je een muur of object te dicht nadert. Vorige week testte Daniël de HTC Vive tijdens Mobile World Congress, en hij was onder de indruk:

Abonneer je gratis op het Bright Youtube-kanaal