VR-brillen met Windows 10 werken ook met goedkope pc's

VR-brillen met Windows 10 werken ook met goedkope pc's

22-11-2016 12:24 Laatste update: 27-04-2018 01:26

Volgend jaar komen betaalbare VR-brillen met Windows 10 op de markt. En die brillen blijken ook te werken met hele goedkope computers.

Microsoft kondigde eerder al aan dat het VR-brillen ontwikkelt die maar 300 dollar moeten gaan kosten. Dat is veel goedkoper dan de Oculus Rift en HTC Vive, die meer dan het dubbele kosten. De aanschafprijs is slechts het halve verhaal. De Oculus en de Vive vergen namelijk ook een high-end pc, die al snel duizend euro kost.

Microsoft integreert zijn VR-platform in Windows 10 onder de naam Windows Holographic. Dat is hetzelfde platform als waar de HoloLens op draait. Microsoft is een samenwerking aangegaan met HP, Lenovo, Dell, Acer, en Asus om de Windows 10 VR-brillen te produceren. In de meeste recente versie van Windows 10 heeft Microsoft een applicatie toegevoegd die analyseert of een pc voldoet aan de minimale eisen om Windows Holographic te draaien.

The Verge testte het op meerdere pc's en kwam tot de conclusie dat je slechts een pc nodig hebt met een processor met 4 kernen​, 4GB werkgeheugen, een grafische kaart die DirectX 12 ondersteunt en een USB 3.0-poort. Dat zijn de minimale specs. Dat is goed nieuws, want het betekent dat de VR-beleving voor veel meer mensen toegankelijk wordt. Het is zelfs goedkoper dan Sony's Playstation VR-setje, als je al over een pc met die minimale specs beschikt. Je hoeft dan alleen de bril te kopen.

Het natuurlijk wel de vraag hoe goed de VR-beleving zal zijn op de Microsoft-brillen. Overigens zal Microsoft op twee verschillende evenementen in december nog meer details bekend maken over zijn VR-plannen.