VR-makers zijn troll-acties Palmer Luckey beu

VR-makers zijn troll-acties Palmer Luckey beu

23-09-2016 11:49 Laatste update: 27-04-2018 02:59

Makers van VR-games willen de Oculus Rift niet meer gebruiken nadat bleek dat Oculus-oprichter Palmer Luckey geldschieter is achter een organisatie die anti-Hillary Clinton-memes maakt.

Verschillende ontwikkelaars van virtual reality-games zeggen ondersteuning voor de Oculus Rift te schrappen. Zolang Palmer Luckey voor het bedrijf werkt willen ze de VR-bril niet ondersteunen. Ontwikkelaar Tomorrow Today Labs noemt het handelen van Luckey onacceptabel. Scruta Games zegt Oculus-ondersteuning te schrappen totdat Luckey bij het bedrijf opstapt.

Luckey blijkt de financier van de non-profitorganisatie Nible America, bevestigt hij tegenover The Daily Beast. De groep wil niet alleen internetplaatjes verspreiden die Hillary Clinton belachelijk maken, maar de Amerikaanse presidentskandidaat ook in de echte wereld aanpakken. Daar wil de groep billboards, t-shrits en advertenties voor inzetten.

White power-memes

Onder het pseudoniem ‘NimbleRichMan’, plaatste Luckey al berichten op forum Reddit. Daarin geeft hij af op de Amerikaanse politieke elite, die volgens hem alleen met grof geld en “serieuze vuurkracht” verslagen kan worden. “Ik heb meer dan genoeg geld”, zegt Luckey. “Geld is voor mij geen bezwaar.”

Nimble America is opgericht door twee moderators van Reddit-groep r/The_Donald, waar veel anti-semitische- en white power-memes worden gedeeld. De leden van die groep hadden echter geen vertrouwen in een rijke geldschieter die beloofde hun memes op billboards en t-shirts te zetten. Luckey werd onder zijn pseudoniem nog gesteund door Milo Yiannopoulos, een rechtse journalist die in juni permanent van Twitter werd verbannen vanwege zijn troll-gedrag.

2 miljard dollar

Palmer Luckey heeft zijn bedrijf Oculus in 2014 voor 2 miljard dollar aan Facebook verkocht. Luckey is de tweede hooggeplaatste Facebook-medewerker die als Trump-supporter in het nieuws komt. Eerder steunde Facebook-bestuurslid Peter Thiel de campagne van Trump al.