VR-therapie tegen angsten wint VR Challenge

VR-therapie tegen angsten wint VR Challenge

26-05-2016 15:03 Laatste update: 27-04-2018 06:05

Redactie Bright

De winnaar van de VR Challenge is een concept om mensen middels virtualreality hun angsten weg te nemen.

Van hoogtevrees tot podiumvrees. Het VR-concept VRees of Liefde moet verschillende vormen van angsten wegnemen, door situaties waar mensen bang voor zijn in virtuele omgevingen na te spelen. Dit idee, bedacht door Dana-Maria Faneker van CaptainVR, is door een vakjury donderdag tijdens Samsungs VR Challenge tot winnaar gekozen. Het idee was door het publiek in een online stemronde genomineerd.

Het idee wordt de komende tijd samen met Samsung tot een echte toepassing ontwikkeld en wordt vervolgens als pilot op de Nederlandse markt gebracht. De vakjury bestond uit Menno van den Berg, Corporate Vice President van Samsung Electronics Benelux, Jim Stolze van Startup Fest Europe, en start-up-investeerder Winston Gerschtanowitz. "Met dit idee kan Dana-Maria als lifecoach veel mensen van diverse angsten afhelpen. En daarmee ook andere coaches inspireren meer met VR te werken", denkt Gerschtanowitz. 

Faneker is blij: "Dit opent deuren waardoor ik dit idee nu écht kan realiseren. Maar het gaat niet om mij. Het gaat om al die mensen die ik nu kan helpen om alsnog hun doelstellingen of zelfs dromen te bereiken." Menno van den Berg, Corporate Mobile Vice President van Samsung Benelux: "Dat VR niet alleen leuk maar ook nuttig kan zijn, hebben we laten zien met deze VR Challenge." In Bright TV zie je maandag een item over de finale van de VR-wedstrijd.