Walmart vraagt patent aan voor vliegend distributiecentrum

Walmart vraagt patent aan voor vliegend distributiecentrum

20-08-2017 09:47 Laatste update: 26-04-2018 18:43

De Amerikaanse supermarktketen Walmart denkt aan een vliegend warenhuis dat dient als moederschip voor een zwerm van bezorgdrones.

Dat blijkt uit een patentaanvraag van het bedrijf die is opgemerkt door Bloomberg.

300 meter boven de grond

Het distributiecentrum moet een soort zeppelin-achtig gevaarte worden en op een hoogte tot 300 meter boven de grond zweven. Van daaruit kunnen drones dan in de buurt spullen afleveren bij de klanten.

Amazon kreeg vorig jaar al een patent op een vergelijkbaar idee. Maar volgens een expert van Bloomberg maakt Walmart een goede kans om het patent te krijgen, omdat hun idee veel verder is uitgewerkt.

Vliegend vliegveld voor drones

In de aanvraag staat dat het 'moederschip' van Walmart wordt uitgerust met een gasreservoir (de ballon), een opslag, een aandrijvingssysteem (zodat het zich kan voortbewegen) en een drone-dok.

Vanuit dat dok kunnen de drones dan opstijgen en weer terugkeren nadat de pakketjes zijn afgeleverd.

Efficiënter

Als het er ooit van komt, dan moet zo'n moederschip de levering van pakketjes efficiënter en flexibeler maken. Het schip kan van stad naar stad vliegen. Het laatste deel van de distributie in de stad hoeft dan niet meer door een derde partij uitgevoerd te worden met een busje of vrachtwagen.