WhatsAppjes voortaan in te spreken via Siri

WhatsAppjes voortaan in te spreken via Siri

14-09-2016 05:55 Laatste update: 27-04-2018 03:30

WhatsApp heeft zijn iOS 10-update uitgebracht. Daarmee wordt het eindelijk mogelijk om berichtjes via Siri te verzenden.

Voortaan is het heel gemakkelijk om berichten met je stem te versturen. Open Siri en zeg bijvoorbeeld: "Stuur Tonie een WhatsApp-bericht". Siri vraagt vervolgens wat ik tegen Tonie wil zeggen. Dat spreek ik in en daarna kan ik kiezen om het bericht te annuleren of te versturen. En weg is hij. Wel moet je Siri eerst even toestemming geven om van WhatsApp gebruik te maken. Dat doe je via de Instellingen, vervolgens ga je naar Siri en kies je voor App-ondersteuning. Daar zet je het schuifje achter WhatsApp op groen.

Meer nieuwe functies

De update brengt nog meer vernieuwing naar WhatsApp op iOS. Word je via de chat-app gebeld, dan komt hij als gewoon telefoontje in beeld. Dat betekent dat het belletje je scherm vult en vanuit het vergrendelscherm kan worden opgenomen. Ook de camera binnen de app is vernieuwd. Net als op Snapchat wissel je nu van camera door twee keer in beeld te tikken.

Voor het eerst heeft WhatsApp nu ook een widget op iOS. Deze toont de vier meest recente chats met een rond icoontje. Je kunt direct zien welke van die chats ongelezen berichten bevatten met een blauw stipje.

Nog altijd geen gifjes en videobellen

De iOS 10-update is vrij groot, maar mist nog steeds een aantal functies waar WhatsApp achter de schermen aan werkt. Zo is er nog steeds geen gifjes-ondersteuning en blijft videobellen afwezig.