Wie wil Twitter nog overnemen? Google en Disney haken af

Wie wil Twitter nog overnemen? Google en Disney haken af

06-10-2016 10:01 Laatste update: 27-04-2018 02:59

De ene na de andere overnamekandidaat voor Twitter haakt af. Google en Disney zouden geen interesse meer hebben.

Recode meldt dat Disney en Google inmiddels geen belangstelling meer hebben voor de berichtendienst. Daarmee blijft volgens Recode alleen Salesforce over als potentiële koper. Maar ook de CEO van Salesforce, Marc Benioff, lijkt niet echt enthousiast.

Tijdens een bijeenkomst met analisten op woensdag noemde Benioff Twitter een 'ongepolijste juweel'. Hij bagatelliseerde de kans dat Salesforce Twitter overneemt echter. "We kijken overal naar, maar de meeste dingen kopen we niet, en we zijn niet overeengekomen om dat bedrijf te kopen." In de nabeurshandel daalde de waarde van het aandeel Twitter met ruim 9 procent. Het bedrijf is nu zo'n 17 miljard dollar waard.

Geen winst

Sinds Twitter in 2013 naar de beurs ging, heeft het bedrijf geen winst gemaakt. De introductiekoers van het aandeel was 26 dollar. Na een aanvankelijke stijging waarbij het aandeel een maand na de beursgang een piek bereikte van 74 dollar, zette de daling in. Op dit moment schommelt de prijs rond de 25 dollar.

Het sociale netwerk, dat van oudsher erg populair is onder beroemdheden en mensen uit de media, heeft moeite om nieuwe gebruikers aan te trekken en wordt voorbijgestreefd door nieuwe diensten als Snapchat.

Verbeteringen

Een jaar geleden keerde medeoprichter Jack Dorsey terug als CEO van Twitter. De afgelopen maanden heeft Twitter enkele verbeteringen doorgevoerd. Zo is het nu onder meer mogelijk om afbeeldingen aan een tweet toe te voegen zonder dat dit ten koste gaat van de 140 tekens die je als gebruiker ter beschikking staan.