Wikileaks publiceert voicemails Democraten

Wikileaks publiceert voicemails Democraten

28-07-2016 08:04 Laatste update: 27-04-2018 04:32

Nadat Wikileaks eerder al e-mails van de Democraten naar buiten bracht, verspreidt de klokkenluiderssite nu gelekte voicemails.

Het lijkt een bescheiden buit: het gaat in totaal om 29 berichten die samen 14 minuten duren. In de meeste gevallen zijn het onschuldige voicemails van mensen die proberen iemand te bereiken.

Eerder bracht Wikileaks al twintigduizend mails naar buiten waaruit bleek dat vooraanstaande personen binnen de Democratische partij, die eigenlijk neutraal zouden moeten zijn, Hillary Clinton de presidentsnominatie wilden bezorgen, ten koste van senator Bernie Sanders. Naar aanleiding van het lek stapte de voorzitter van de partij, Debbie Wasserman Schultz, op.

Zo juicy als de e-mails zijn de voicemails zeker niet. De betreffende berichten zijn onder meer afkomstig van donors. Eén van hen, een onbekende vrouw die 300 dollar schonk aan de Clinton-campagne, beklaagt zich tegenover het financiële hoofd van de Democraten over de benoeming van de bekende hoogleraar en activist Cornel West in een commissie die moet nadenken over het beleid van de Democraten. West was een uitgesproken supporter van Sanders die nu heeft aangekondigd voor de Groene presidentskandidaat Jill Stein te stemmen. "Ik ben woedend dat jullie zoveel doen voor Bernie Sanders. Hij krijgt veel te veel invloed", meent de onbekende Clinton-aanhanger.