Word Buddies met je Pokémon na app-update van Pokémon Go

Word Buddies met je Pokémon na app-update van Pokémon Go

14-09-2016 08:20 Laatste update: 27-04-2018 03:30

Het Buddy-systeem is toegevoegd aan Pokémon Go. Inmiddels zou 79 procent van de betalende spelers zijn afgehaakt.

De aangekondigde Buddy-functie is met de laatste update voor Pokémon Go beschikbaar gekomen. Spelers kiezen een Pokémon uit hun verzameling als Buddy. Dit monster gebruik je om handige bonussen mee te verzamelen. Door te gaan wandelen terwijl je een Buddy hebt ingesteld, speel je sneller Candy vrij voor de betreffende Pokémon, zodat hij sneller evolueert en sterker wordt.

Tijdens het iPhone 7 event van Apple werd al duidelijk dat Pokémon Go naar de Apple Watch komt. Volgens Niantic Labs-ceo John Hanke (de maker van de app) is de Apple Watch een geweldig apparaat voor de app, mede dankzij de toevoeging van GPS in het nieuwe model - Series 2. Dat zei hij op een bijeenkomst van TechCrunch. Hanke noemt het 'heel aannemelijk' dat Pokémon Go in de toekomst ook met Android Wear werkt. "Als Android Wear-apparaten interessant zijn voor de gameplay, dan bekijken we de mogelijkheden", zegt hij.

Meer updates op komst

Maar er komen meer vernieuwingen voor de app. De ceo zegt dat spelers in de toekomst met hun Pokémon tegen elkaar kunnen vechten. "Ik heb een zoon van 10 jaar oud - hij is mijn Pokémon-expert en we spelen samen - en hij wil graag tegen zijn vrienden vechten in de app. Dit vechtsysteem is iets waar we veel over praten. Het komt waarschijnlijk op onze roadmap te staan." Andere vernieuwingen die al langer op de planning staan, zijn onder meer de mogelijkheid om Pokémon te ruilen en kunnen omvormen van PokéStops tot PokéCenters, om je gewonde monsters te herstellen. Verder moeten trainingsfuncties worden uitgebreid en moet duidelijker worden waar je Pokémon in de buurt kunt vinden.

Wanneer de veranderingen komen, is nog volstrekt onduidelijk. De vraag is of het niet allemaal te lang duurt, want inmiddels zou al 79 procent van de betalende spelers zijn afgehaakt sinds de release in juli. Dat schrijft Slice Intelligence op basis van eigen onderzoek. Toch hoeft Niantic Labs daar nog niet wakker van te liggen. Van alle mobiele games werden in augustus 28 procent van alle in-game-aankopen gedaan in Pokémon Go. Daar komt de nummer 2 van die maand, Candy Crush Saga, met 4,5 procent niet eens bij in de buurt.