YouTube krijgt chatfunctie zodat je nog langer binnen de app blijft

YouTube krijgt chatfunctie zodat je nog langer binnen de app blijft

12-05-2016 12:49 Laatste update: 27-04-2018 06:36

De YouTube-app krijgt een chatfunctie, die het makkelijker moet maken om video's te delen met bekenden.

YouTube is begonnen met het testen van de nieuwe chatfunctie onder een klein aantal gebruikers van zijn iOS- en Android-apps. Mensen die de functie al kunnen gebruiken, kunnen ook anderen uitnodigen, die vervolgens ook toegang krijgen tot het nieuwe chatscherm. Binnen het chatvenster zijn video's, berichten en emoji te versturen. Groepsgesprekken zijn ook mogelijk.

De chatfunctie moet er volgens Wired voor zorgen dat meer mensen op hun smartphones video's gaan delen, waardoor mensen nog langer in de YouTube-app zullen doorbrengen. De gemiddelde gebruikssessie op de mobiele apps van YouTube is momenteel volgens Amerikaanse onderzoeken al 40 minuten. In de VS bereikt YouTube's mobiele app meer mensen dan kabel-tv in de groep van 18 tot 49 jaar.

Op het gebied van mobiele video krijgt YouTube steeds meer concurrentie van Facebook en Snapchat. Ook Amazon kondigde deze week in de VS een nieuwe videodienst die op YouTube lijkt aan.

Google houdt volgende week zijn jaarlijkse Google I/O-congres in Californië. Bright is daar bij aanwezig. Volg ons op Facebook om onze updates over I/O niet te missen.