YouTube zet stap richting sociaal netwerk met YouTube Community

YouTube zet stap richting sociaal netwerk met YouTube Community

14-09-2016 09:13 Laatste update: 27-04-2018 03:30

YouTube brengt vandaag een bèta-versie uit van YouTube Community, wat kanalen en kijkers nog dichter bij elkaar moet brengen.

Dat YouTube plannen had om meer sociale functies door te voeren, is al even bekend. Eind augustus ging het gerucht dat de bekendste YouTubers een eigen profiel zouden krijgen, waar ze naast video's ook andere media kunnen plaatsen. Zo zou YouTube van videoplatform iets meer in een sociaal netwerk veranderen.

YouTube heeft inmiddels aangekondigd dat de nieuwe functies er inderdaad komen en heeft een bèta uitgebracht. Gebruikers krijgen een extra tabblad op hun kanaal, dat Community heet. Volgens YouTube maakt de tab het mogelijk om 'op een nieuwe, simpele manier contact te leggen met kijker die verder gaat dan video'. Naast tekst posten is het volgens de blog onder meer mogelijk om live video's te plaatsen, plaatjes te uploaden en gifjes te delen.

Kijkers zien de posts verschijnen in de Abonnementen-feed in de app, waar op dit moment alleen video's staan. Het is zelf mogelijk om een notificatie te ontvangen als een kanaal iets plaatst. De bèta is nog maar zeer beperkt beschikbaar voor populaire YouTubers. Wanneer het platform officieel wordt uitgerold is nog niet bekend.

PS. Abonneren op het Bright YouTube-kanaal kan hier