Zelfrijdende taxi's rijden al in Singapore

Zelfrijdende taxi's rijden al in Singapore

25-08-2016 11:03 Laatste update: 27-04-2018 04:01

In Singapore zijn ze Uber net te snel af. Daar is de eerste test met zelfrijdende taxi's inmiddels begonnen.

De elektrische voertuigen pikken hun passagiers op op een bedrijvenpark in de Zuidoost-Aziatische stadstaat. Net als bij Ubers experiment dat binnenkort van start gaat in het Amerikaanse Pittsburgh zit er nog wel een bestuurder van vlees en bloed achter het stuur om in te grijpen als het mis dreigt te gaan.

De zelfrijdende taxi's in Singapore worden aangestuurd met behulp van de software van Nutonomy, een startup die is voortgekomen uit MIT. Het bedrijf vraagt passagiers geen geld voor de ritjes. "De pilot stelt ons in staat om technische data te verzamelen", vertelt Karl Iagnemma, CEO van Nutonomy, aan The Guardian. "Maar net zo belangrijk vinden we het om te zien hoe leuk mensen het vinden om in een zelfrijdende auto te stappen."

Nutonomy is in 2013 van start gegaan. Het bedrijf heeft sindsdien een kleine 20 miljoen aan investeringsgeld ontvangen, onder meer van de Singaporese overheid. Sinds april voert Nutonomy al testen uit in Singapore, maar die waren tot nu toe nog zonder 'echte' passagiers.