Zo wil Facebook diefstal van je profielfoto's tegengaan

Zo wil Facebook diefstal van je profielfoto's tegengaan

22-06-2017 11:31 Laatste update: 26-04-2018 20:16

Facebook test een nieuwe feature die het stelen van profielfoto’s moet tegengaan.

De test beperkt zich vooralsnog tot India, zo meldt Engadget. Bij gebruikers in dat land die de ‘profile picture guard’-optie hebben ingeschakeld, is het niet meer mogelijk om een screenshot te maken van de foto op een Android-device.

Daarnaast maakt Facebook het onmogelijk om een beveiligde foto te downloaden of te delen via een Facebook-bericht. Personen met wie je niet bevriend bent, kunnen zichzelf of anderen bovendien niet taggen in een beschermde foto.

Blauwe rand rond afbeelding

Om duidelijk te maken dat een profielfoto beveiligd is, toont Facebook een blauwe rand rondom de afbeelding. Ook is het mogelijk om layer over je foto aan te brengen, omdat uit onderzoek van Facebook blijkt dat dergelijke foto’s minder snel worden overgenomen.

Facebook heeft tot deze maatregelen besloten omdat sommige Indiase vrouwen zich zorgen maken dat hun foto’s zullen worden misbruikt als ze die online zetten. Foto’s kunnen misbruikt worden door scammers die zich voordoen als iemand anders, en door dubieuze datingsites die foto’s van sociale netwerken plukken.