Zuckerberg gaat getuigen voor Amerikaans Congres

Zuckerberg gaat getuigen voor Amerikaans Congres

04-04-2018 14:06 Laatste update: 14:09

Facebook-ceo Mark Zuckerberg verschijnt volgende week voor het Amerikaanse Congres om uitleg te geven over het lekken van gebruikersdata.

Dat meldt het Amerikaans Congres in een verklaring. Het is opmerkelijk, want Zuckerberg werd al een paar keer eerder opgeroepen en weigerde toen te verschijnen. Ook een uitnodiging van het Britse parlement sloeg hij af. Hij stuurde in plaats daarvan twee werknemers naar de Britse hoorzitting.

Vertegenwoordigers van het Amerikaanse Congres Greg Walden en Frank Pallone Jr. schrijven dat zij het 'waarderen dat meneer Zuckerberg wil getuigen'. Ze noemen de hoorzitting 'een belangrijke gelegenheid om privacyproblemen te belichten en alle Amerikanen te helpen begrijpen wat er gebeurt met hun persoonlijke informatie'. Zuckerberg verschijnt woensdag 11 april om 10 uur lokale tijd voor het Congres om te praten over ‘Facebooks gebruik en de beveiliging van gebruikersdata’.

Cambridge Analytica

Facebook ligt onder vuur nadat bekend werd dat het bedrijf Cambridge Analytica de gegevens van 50 miljoen Facebookgebruikers in handen heeft gekregen. Het bedrijf gebruikte de gegevens voor politieke campagnes. Dat had niet mogen gebeuren, verklaarde Zuckerberg eerder via advertenties in Britse kranten waarin hij zijn excuses aanbood.

Naast hoorzittingen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten is ook de Amerikaanse beurstoezichthouder FTC een onderzoek begonnen naar mogelijke privacyschendingen. Ook in Groot-Brittannië wordt onderzoek gedaan.

Pas deze instellingen aan om minder met Facebook te delen:


Lees ook:

Zo minimaliseer je Facebook maximaal

Dit zijn de alternatieven voor Facebook-diensten

Zo verwijder je jouw bel- en sms-data bij Facebook