Zwetende billboards doden Zika-dragende muggen

Zwetende billboards doden Zika-dragende muggen

22-04-2016 08:05 Laatste update: 27-04-2018 07:07

Een aantal reclamebureau's in Brazilië plaatsten speciale billboards die via het nabootsen van menselijk zweet, Zika-dragende muggen lokken en doden.

Twee billboards in Rio de Janeiro proberen geen producten of diensten aan de man te brengen. De unieke billboards zijn ontworpen om muggen die het Zika-virus dragen naar het billboard te lokken om ze vervolgens op te zuigen in het billboard. De enige boodschap die te lezen is op het billboard is een korte uitleg over het doel van het bord.

De billboards simuleren de geur van menselijk zweet door een cocktail van melkzuur en andere stoffen in de lucht te brengen. Volgens de makers zouden de billboards tot op een afstand van 2,5 kilometer muggen kunnen lokken. De makers van de muggen-dodende billboards hebben hun project opengesteld voor iedereen. 

Een expert op het gebied van insectbestrijding vertelde de BBC dat de wetenschap achter de billboards solide is en zeker muggen zal aantrekken. Hij had echter wel zijn bedenkingen over de plaatsing van de billboards in de publieke ruimte waar veel mensen komen. Het zou namelijk juist hongerige muggen aan kunnen trekken die vervolgens het op de blote armen en benen van het publiek munten.