Nike+ Fuelband trackt je de hele dag
Nieuws

Nike+ Fuelband trackt je de hele dag

vrijdag 20 januari 2012 13:56

Nike komt met een armband die de hele dag je bewegingen en calorieverbruik bijhoudt en je punten geeft.

Nike heeft donderdag zijn Nike+ Fuelband gepresenteerd, een armband met een ingebouwde bewegingsensor die bijhoudt hoeveel je de hele dag door beweegt. Hij geeft op ingebouwde led'jes met kleurtjes weer of je al in de buurt van je doel bent. Ook toont hij hoeveel tijd je in actie bent geweest, hoeveel calorie├źn je hebt verbruikt en hoeveel stappen je hebt gezet. Belangrijkste score zijn de Fuel-points die je met al je bewegingen verdient.

Nike gaat met de sensorarmband de strijd aan met de vergelijkbare producten FitBit Ultra en de JawBone Up. De laatste bespreekt David vandaag in een Uitpakparty. Nike kwam eerder onder de Nike+-vlag al met een schoensensor, een sportband, een gps-horloge en allerlei mobiele apps.

De Fuelband is heeft een ingebouwde usb-kabel en kan ook gegevens via Bluetooth draadloos synchroniseren met de iPhone-app van Nike+. Ondersteuning voor Bluetooth-syncen via Android komt kennelijk pas later. De batterijtijd is circa 4 dagen. Hij kost 150 dollar en is voorlopig nog alleen in de VS vooruit te bestellen. De internationale introductie volgt later dit jaar. Bekijk ook dit introductiefilmpje.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Niets nieuws. Ons eigen Philips heeft dit ook en het heet DirectLife.
http://www.directlife.philips.com/nl/

 

Staat toch ook nergens dat dit een nieuw product is...

 

Dat lelijke Philips, ehm, ding, ziet er niet uit en moet je in je vroekzak stoppen, wel iets nieuws dus

 

Ik heb liever iets in m'n broekzak dan een armband met display

 

Alleen zo jammer dat deze apparaten niet meten hoe actief je een les bodypump volgt.

 

Gaat dat allemaal automatisch met deze apparaten of ben je dan weer veel bezig om van te voren in te geven wat je van plan bent om te gaan doen. Weet iemand dat?

 

LOL! Dat is nog steeds niet uit.

 

Nieuwsbrief