Nike Hyperdunk+: Who is the Next Michael Jordan?
Nieuws

Nike Hyperdunk+: Who is the Next Michael Jordan?

maandag 02 juli 2012 16:23

Nike komt met een basketbalschoen die je prestaties precies meet. Bijvoorbeeld of je net zo hoog kunt springen als Michael Jordan deed.

Veel mensen hebben door apps als Runkeeper, Nike+ en miCoach de lol in het hardlopen ontdekt. Je prestaties in statistieken en grafiekjes terugzien, is voor velen een fijne stimulans om te gaan en blijven hardlopen. Ik heb het ook geprobeerd, maar blijf het doodsaai vinden. Zelfs als topatleten me aanmoedigen (miCoach) of Facebookvrienden me toejuichen (Nike+).

Op uitnodiging van Adidas was ik bij de introductie van hun miCoach voetbalschoen. Daarin zit een chip in de zool die ook sprints bijhoudt bijvoorbeeld. Inmiddels is er ook een app voor basketbal. De sensor maak ik vast tussen mijn veters en daarna kan ik zien hoeveel sprintjes ik getrokken heb, hoeveel fast-breaks en hoe hard ik gelopen heb. Een leuke toevoeging aan de wekelijkse basketbaltraining.

Maar Nike gaat daar met de nieuwe Hyperdunk+ nog even flink overheen. Die heeft sensoren in beide schoenen en geeft in de app ook weer hoe hoog je springt, hoe vaak, hoe hoog je gemiddeld springt en nog veel meer. Met je prestaties scoor je punten: de zogenaamde Nike Fuel.

Bovendien heeft Nike straks met het Nike Fuel-systeem een manier om al je prestaties aan elkaar te knopen. Voor de Xbox 360 komt de Nike+ Kinect Training game uit waar je ook Nike Fuel verdient en zo krijg je een mooi totaalbeeld van hoe veel en hoe goed je sport.

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Nieuwsbrief