Zo klein als een Juke, zo snel als een GT-R
Nieuws

Zo klein als een Juke, zo snel als een GT-R

donderdag 10 mei 2012 14:35

De combinatie van de kleine Nissan Juke en de snelle GT-R wordt in kleine oplage gemaakt. Voor een half miljoen.

Het verhaal van het lelijke eendje op anabolen is bijzonder. Nissan Europa leek het een grappig plan om de kleine Juke te voorzien van de motor en het onderstel van hun Porsche-killer, de GT-R. Zo gezegd, zo gedaan: een onderaannemer kreeg een GT-R en een Juke en begon te knutselen. De auto werd vervolgens aan het publiek voorgesteld en werd een regelrechte pr-hit voor Nissan. Kort daarop volgde het nieuws dat Nissan Japan helemaal van niets wist en not-amused waren.

De lucht is nu blijkbaar geklaard want geloof het of niet: de Juke R komt in (gelimiteerde) productie. Over prijzen zou Nissan in eerste instantie nog niets zeggen, maar er gaat een gerucht dat het 600.000 dollar wordt. Daar koop je gemakkelijk vier GT-R's voor. Nissan verwacht dat een kleine dertig mensen gek genoeg zijn.

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Nieuwsbrief