'Game helpt kinderen met ADHD'
Nieuws

'Game helpt kinderen met ADHD'

dinsdag 05 december 2017 14:14

Het spelen van op maat gemaakte games kan kinderen met ADHD helpen. Ze kunnen zich beter concentreren, blijkt uit een onderzoek.

Dat blijkt volgens Akili uit een klinische test onder 348 kinderen en volwassenen. De ADHD'ers die de game van Akili speelden - een aangepaste versie van het spel Project: Evo - konden zich volgens het Amerikaanse bedrijf beter concentreren dat de deelnemers uit de controlegroep die een gewone game speelden.

De door Akili ontwikkelde game stimuleert bepaalde neurale systemen in de hersenen. Het bedrijf wil de behandelmethode nu voorleggen aan de Amerikaanse toezichthouder Food and Drug Administration (FDA), meldt de Daily Mail.

Het aantal mensen die worden gediagnosticeerd met ADHD is afgelopen decennia flink toegenomen. Veel ADHD'ers slikken medicijnen zoals ritalin om hun aandacht te verbeteren. Van de jonge kinderen bij wie ADHD is vastgesteld, gebruikt in de Verenigde Staten driekwart medicatie.

Lees ook:

Onderzoek: Nederlandse game helpt kinderen met ADHD

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Nieuwsbrief