LG- en Huawei-smartphones met notch gelekt
Nieuws

LG- en Huawei-smartphones met notch gelekt

donderdag 01 maart 2018 13:34

Zowel LG als Huawei ontwikkelen smartphones met een uitsnede bovenin het scherm, zoals de iPhone X, zo blijkt uit uitgelekte foto's.

Lees ook: 'Iedereen aan de notch? Ik dacht het not!'

Terwijl telecombeurs Mobile World Congres in Barcelona nog steeds bezig is, lekken er alweer beelden uit van telefoons die later dit jaar gepresenteerd zouden worden. Zo wist techsite VentureBeat de hand te leggen op nog niet gepresenteerde modellen van Huawei. Waarschijnlijk komt de Chinese smartphonemaker deze lente met drie nieuwe toestellen: de P20, de goedkopere P20 Lite en de duurdere P20 Plus. Op die laatste zitten niet twee maar drie camera's op de achterkant.

De verwachting is dat de nieuwe Huawei-smartphones een uitsnede in het scherm hebben, met daarin sensoren voor gezichtsherkenning. Ook de iPhone X heeft zo'n 'notch'.

LG-prototype met notch

Op de beurs in Barcelone lekte ook een LG-prototype met een notch uit. De IsraĆ«lische blog Ynet plaatste een video met daarin de 'LG G7', die ook een inkeping in het scherm heeft. LG zegt dat het gaat om een concepttelefoon, die aan providers en winkelketens werd getoond. Het is niet zeker of dit model op de markt komt.

Eerder deze week presenteerde Asus zijn nieuwe ZenFone 5-smartphones met eveneens notch bovenaan het scherm. De Taiwanese fabrikant vertelde tijdens de presentatie trots dat de notch in zijn telefoons 26 procent kleiner is dan die van de iPhone X.

Spot 

Met de notch zorgde Apple ervoor dat de vingerafdrukscanner van de telefoon verdween, zodat het scherm vrijwel de volledige voorkant bedekte. Direct na de lancering zorgde het voor veel spottende reacties. Toch lijkt de notch nu breder gedragen te worden.

Lees ook:

5 inhakers over de iPhone X-notch

'Iedereen aan de notch? Ik dacht het not!'

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Nieuwsbrief