Nog 87 dagen het museum bij je thuis

Nog 87 dagen het museum bij je thuis

dinsdag 31 juli 2012 16:50

Geen tijd voor het museum? Geen probleem, de grootste tentoonstelling van deze zomer bekijk je gewoon online.

Wanneer je op je vakantiebestemming liever op het strand hangt dan het museum bezoekt, hoef je je nergens schuldig over te voelen. Saatchi Gallery Online nodigde de curatoren van ’s werelds meest gerenommeerde musea en galeries uit een selectie te maken uit hun enorme online kunstaanbod. Honderd opeenvolgende dagen lang presenteert een kunstkenner zijn tien favoriete kunstenaars binnen de tentoonstelling 100 curators 100 days.

Er zijn nog 87 dagen te gaan. In totaal worden zo 1000 kunstenaars belicht van de meer dan 60.000 die Saatchi op de website exposeert.

De site heeft een handige ‘if you like this, you might also like this’-functie, zoals we die kennen van online boekhandels. En ook kun je de volledige portfolio’s van kunstenaars bekijken. Een functie die je helpt je smaak in kunst te ontdekken.

Veel van de schilderijen, fotografie en sculpturen zijn te koop en tussen de relatief lage prijzen zijn zelfs al prints te vinden vanaf $35. Het zou zo maar eens kunnen dat je deze zomer een begin maakt met een heuse kunstverzameling. 

Nieuwsbrief