Nog dit jaar een verlanglijstje bij Amazon.nl?
Nieuws

Nog dit jaar een verlanglijstje bij Amazon.nl?

zondag 16 september 2012 10:15

Volgens Nu.nl en de Telegraaf wil online boekwinkel Amazon nog voor de feestdagen een winkel in Nederland lanceren.

Het werd in juli dit jaar al voorspeld, maar de komst van Amazon in Nederland is weer een stap dichterbij gekomen. Er zijn uitvoerige gesprekken geweest tussen de webshopgrootmacht en het Centraal Boekhuis, dat boeken van de Nederlandse uitgevers aan winkels levert. In oktober verwacht het Centraal Boekhuis de gesprekken af te ronden. Als ze dus een beetje opschieten kun jij je kerstinkopen bij Amazon.nl gaan doen.

Volgens bronnen van de Telegraaf is Amazon ook bezig met de contracten voor muziek, video’s en tv-series. Wel zal het nog twee jaar kunnen duren voordat de webwinkel al haar diensten in Nederland aan kan bieden.

Tegen Nu.nl verklaarde Bol.com opgetogen te zijn met de komst van Amazon. Het verwacht dat het de verschuiving van traditionele winkels naar online winkels alleen maar zal versnellen. "Dat is voor de Nederlandse klant, maar ook voor alle online winkels positief nieuws."

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

Ge-wel-dig dat is teminste een concurrent voor bol
Die kan wel is wat met der prijzen doen
Xbox spellen zijn standaard een 10je duurder als in de winkel

 

Amazon naar Nederland... zou dat betekenen dat Kickstarter na GB ook naar Nederland komt?

 

Voor de core business, boeken, zal ik toch vrolijk amazon.co.uk blijven bezoeken, door de vrije boekenprijzen daar, en de vele gastwinkels met cd's/dvd/br's tegen dumpprijzen.
Dat Amazon's boeken uiteindelijk via .de of misschien dadelijk wel via .nl worden verstuurd doet hiet niks aan af.
Enige wat kan helpen is als ze iDeal gaan gebruiken, maar wat betalen betreft zijn het ratten bij Amazon: Creditcard, Creditcard of Creditcard.... Pfff, niet eens Paypal.

 

Het is logisch dat Amazon geen Paypal accepteert. Paypal is immers van eBay en dat is zo'n beetje de grootste concurrent.

 

Nieuwsbrief