Nokia beaamt plannen voor tablets
Nieuws

Nokia beaamt plannen voor tablets

donderdag 15 maart 2012 21:39

Nokia's hoofd design heeft bevestigd dat het Finse bedrijf werkt aan een eigen tablet.

De geruchten zijn waar: Nokia komt later dit jaar met een eigen tablet. Het designhoofd van het Finse bedrijf heeft gezegd dat hij een derde van zijn budget besteedt aan het ontwerpen van nieuwe tablets. "We werken eraan", sprak Marko Ahtisaari.

Eerder had Nokia-baas Stephen Elop al gezegd dat Nokia interesse heeft in de tabletmarkt, maar dat het bedrijf met een andere aanpak moet komen dan alle concurrenten van Apple die het tot nu toe moeilijk hebben om van hun alternatieven voor de iPad een succes te maken. 

Nokia's tablet zal waarschijnlijk werken met Windows 8. De tablet zou een 10 inch model worden met een dual-core processor. De eerste Windows 8-tablets afkomstig van bekende pc-fabrikanten als Dell worden dit najaar verwacht. 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Ik ben erg benieuwd wat Nokia zou maken...ik moet toegeven dat ik namelijk toch wel aangenaam verrast was door de Lumia. Heb daardoor hoop dat ze op tablet markt ook met iets echt verfrissends komen in plaats van de zoveelste iPad ripp-off

 

Nieuwsbrief