Nokia geeft af op kleurloze iPhone
Nieuws

Nokia geeft af op kleurloze iPhone

woensdag 03 oktober 2012 14:17

Een nieuwe Nokia-reclame steekt de draak met iPhone-kopers die niet kunnen kiezen uit kleurtjes, zoals bij de Nokia Lumia's.

In een nieuw Duits reclamefilmpje promoot Nokia zijn keuze uit fel gekleurde Lumia-smartphones door zich af te zetten tegen de zwart-witte iPhone-massa. Het spotje toont een animatie van wat overduidelijk een iPhone-lancering moet voorstellen met een lange rij van wachtende klanten die er allemaal zwart uit zien. Maar een rebelse klant heeft het lef om een gele telefoon te vragen, wat de woede wekt van het winkelpersoneel.

Nokia is niet de enige die in zijn reclames kritiek uit op iPhone-fans. Samsung heeft eerder ook de spot gedreven met Apple's klanten en kwam vorige maand nog met een anti-iPhone 5-advertentie. Nokia suggereert al een tijdje in zijn marketing dat de iPhone en iOS maar saai zijn geworden. Het Finse bedrijf speelde zelf echter ook vals met een dubieus promotiefilmpje bij de lancering van de Lumia 920.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Haha, wat kansloos. Zonder in te gaan op de specs, is het natuurlijk wel sneu om kleur aan te dragen als unique selling point.

 

De kleur slaat op de grijze massa die de Apple gebruikers zijn geworden. Was je vroeger onderscheidend als Apple gebruiker ben je nu niet meer als een meeloper. Daar probeert Nokia op te wijzen.

Nokia probeert de oude garde van Apple over te halen naar hun platform te komen, omdat vooral daar juist veel onvrede is op de kwaliteit van de geleverde producten.

 

Dan koop je toch een iPod Touch? Kan het zelfde als een iPhone 5, kost de helft, en is er ook in roze, rood, goud en blauw.
Hij doet alleen geen telefoonnummers, maar die zijn te missen als kiespijn, en voor de hardcore telefoonnummerbellers is er een handige App die een telefoonnummer nabootst over IP.

 

Overigens is die Lumia 920 wel een heel vette telefoon. Ik zou er graag een hebben. Windows 8 is bereslik, en de camera erin is een puik stuk beter dan die van Apple.

 

Ik heb liever de iPhone 5 dan zo'n Pipo de Clown telefoon met een kleurtje. Kleurtjes zijn mijns inziens voor kinderen en mensen zonder verstand...

 

Zo'n opmerking getuigt niet echt van intellect. Dus alleen kinderen en domme mensen kiezen voor kleur? Wat een ongezouten ongefundeerde domme uitspraak. Blijf jij maar lekker bij je iphone.

 

Dat mag, Apple is vast blij met jou als klant. Denk dat Nokia zich nu niet de haren uit het hoofd trekt gezien je post.

 

Grappig dat veel iPhone concurrenten geen reclame meer kunnen maken zonder de iPhone zwart te maken. Uit gaan van eigen kracht blijkt een lastig gegeven te zijn.

 

http://www.youtube.com/watch?v=HhsWzJo2sN4

Apple deed het zelf dus ook toen zij in wat minder vaarwater zaten... toen ging het daar ook niet zo lekker.

 

Toen was het nog origineel... ;-)

 

Dat is zeer zeker niet origineel, misschien Amerikaans of irritant, maar niet origineel.

 

Je bedoelt zoals Apple al die reclames heeft waar ze Apple vergelijken met Microsoft? Apple zijnde een jonge vlotte man, Microsoft een ouwe saaie bedrijfsmannetje? Zulke zielige vergelijkingen?

 

Je bedoelt net als dat Jobs elke gelegenheid aanpakte om Windows belachelijk te maken?

 

Leuk filmpje.. Toch liever n iphone! Jaren tachtig komen terug zeker? Toen deej ik ook nie meej.

 

Nokia? Bestaat dat nog?

 

Sinds de iPhone gaat het gesprek niet meer over de telefoon maar 'over' de telefoon; het is niet altijd een 'goed' gesprek ...

 

Ach, laat iedereen toch zelf kiezen...
Ik heb een iPhone 3G gehad en nu een iPhone 4. Toch gaat de iPhone 5 hem niet worden. Ik ben op zoek naar een andere telefoon en die Lumia 920 maakt zeker kans.

 

Stiekem hou ik nog wel van nokia. Het is iets van heel vroeger. Van samsung hou ik ook wel, maarja ten tijde van de eerste iphone waren zij allen jaren achter op Apple die niet alleen de eerste goede smartphone maakte maar ook een volwassen ecosysteem bood met iTunes en de Appstore. Tja als je eenmaal dat gewend ben, en dat bevalt je goed en alje favo apps en niet te vergeten muziek staan erin.. Ga dan nog maar eens proberen zo iemand een nokia te verkopen. Lastige zaak..

 

Ik geloof dat de "grijze" iphone massa helemaal zo grijs is (muv mn ouwe lui), zowat iedereen heeft er een case, sleeve of bumper omheen zitten om juist onderscheidend te zijn. (En zuinig want het blijven dure speeltjes)

 

Ik hoop niet cases/sleeves of bumpers in een kleurtje, want ik las net dat dat voor kleine kinderen en domme mensen is ;-)

 

Zonder van al die inspanning om hem zo dun en trendy te maken.
Ik zag trouwens dat sommige van die hoesjes een uitsparing voor het logo hebben. Nou een beter statement kun je denk ik niet maken :)

 

@basbadjas: niet de concurrentie, maar Apple zelf maakt de iPhone zwart (en wit natuurlijk).
@daddycool: bij Apple maken ze een steeds dunnere iPhone, maar ook steeds kwetsbaarder. Dus die USP wordt door cases en bumpers weer teniet gedaan.

 

Waarom Apple de iPhone niet in meerdere kleuren uitbrengt is mij ook een vraag. Nokia doet dit veel beter. Mvg http://www.gsm-abonnement.net/

 

Nieuwsbrief