Noord-Brabant wil in 2020 laadpunten voor 100.000 auto's
Nieuws

Noord-Brabant wil in 2020 laadpunten voor 100.000 auto's

maandag 07 december 2015 16:49

Eneco plaatst volgend jaar 50 'slimme' laadpalen voor elektrische auto's in Noord-Brabant.

Eneco en de provincie Noord-Brabant maakten dit gezamenlijke project zondag bekend op de klimaattop in Parijs. De provincie Noord-Brabant wil de capaciteit om in 2020 100.000 elektrische voertuigen te kunnen laden. Zo wil de provincie elektrisch vervoer en gebruik van zon- en windenergie stimuleren.

Groene stroom

De stroom die de laadpalen leveren komt onder meer uit duurzame Brabantse energiebronnen zoals wind- en zonne-energie. Voor de koppeling tussen duurzame energiebronnen en elektrisch vervoer zijn slimme laaddiensten nodig. Eneco verzorgt die al voor thuis laden en breidt dit in Brabant uit naar publiek laden.

Door de vergroting van het aantal laadpunten, toevoegen van nieuwe parkeer- en energiediensten en het toevoegen van duurzame technologieën jagen Eneco en de provincie innovatie aan, zegt Michael van Hulst, manager Zuid-Nederland van Eneco. "Het creëren van een duurzaam en innovatief ecosysteem vormt de basis van onze regionale strategie. Samenwerking is hierin cruciaal," zegt hij. 

RTL Z

RTL Z biedt nieuws en inspiratie voor ondernemende mensen. Business, finance, tech, life en opinie. Business, not as usual. KPN kanaal 11, Ziggo kanaal 12. Met onder meer techprogramma Bright TV, Bright Business en de Bright Update.

Nieuwsbrief