Nova Zembla eerste Nederlandse 3D film op de Nederlandse tv
Nieuws

Nova Zembla eerste Nederlandse 3D film op de Nederlandse tv

donderdag 16 augustus 2012 08:59

Leuke primeur voor HBO maar het is ook zo'n beetje de enige Nederlandse film in 3D.

Betaalzender HBO staat bekend om zijn uitstekende series. Maar de zender, die in ons land te bekijken is via onder meer Ziggo en KPN, vertoont ook films. Eind volgende maand beleven abonnees een primeur. Een driedubbele primeur zelfs! HBO zendt op 30 september de film Nova Zembla van Reinout Oerlemans uit. In real-3D. En dat is voor het eerst! Het bijzondere is er echter snel van af als je nagaat dat Nova Zembla überhaupt een van de weinige Nederlandse 3D-films is.

Dat zal ongetwijfeld komen doordat 3D is tegengevallen. Natuurlijk, in de bios kijken we nog wel eens een film met zo’n bril op onze snufferd. Thuis zitten mensen kennelijk liever zonder bril. Het aanbod is ook te schaars en daar gaat Nova Zembla in z'n uppie geen verandering in brengen. De film is trouwens ook gewoon in 2D te zien op HBO 2. Wij kijken alvast uit naar de eerste Nederlandse film in Ultra HD. De eerste Nederlandse film in Ultra HD met Doutzen Kroes welteverstaan.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Ik dacht dat HBO alleen kwaliteit leverde. Om deze matige film als eerste in 3D te brengen is vreemd.
Daar heeft Reinout vast een hoop geld ingestoken.

 
afbeelding van Leonard Birch

@Atheistus: Doutzen Kroes in 'Ultra HD', dat is toch kwaliteit? ;-)

 

Niet als je het maar een mager scharminkel vindt. :P
Er zit voor noch achterkant aan, dus 3D maakt niet zoveel uit.

 

Volgens mij moet Atheistus of eens een goede bril kopen dan wel eens beter naar Doutzen kijken. Ze is zeer zeker niet mager maar ook niet te dik. Tja, tenzij je natuurlijk van dikke vrouwen houdt...

 

Atheistus heeft zijn 3d bril nog op denk.

 

Nieuwsbrief