Nu even niet: schoudertas blokkeert bereik
Nieuws

Nu even niet: schoudertas blokkeert bereik

dinsdag 08 mei 2012 11:02

Nederlandse kunstenaar Sarah van Sonsbeeck bedacht een oplossing voor de vloek van het altijd bereikbaar zijn.

Even een moment rust: geen telefoon, geen mail, niemand die iets van je wil. Kom er maar eens aan. Zelfs op de maan is het niet stil volgens astronaut Suni Williams, Houston verbreekt geen moment het contact. Dit inspireerde Sarah van Sonsbeeck de Faraday Bag te creëren. Een tas van verzilverd polyester die de inhoud beschermt tegen elektromagnetische data, inclusief wifi en mobiele netwerken. Kortom: stop je telefoon in de tas en je kunt niet gebeld worden.

De Faraday techniek wordt door de politie gebruikt om te voorkomen dat op afstand met digitaal bewijsmateriaal wordt gerommeld en door autofabrikanten om blikseminslag tegen te gaan. En is nu dus ook beschikbaar voor iedereen die even wil ontsnappen aan een veeleisende baas of bezitterige partner. De tassen zijn in een gelimiteerde oplage van honderd stuks te koop voor 129 euro.

Van Sonsbeeck begon haar queeste naar stilte toen ze in haar eigen huis op zoek ging naar een plekje waar ze kon ontsnappen aan haar lawaaiige buren. "Zeven jaar voor mijn geboorte werd internet uitgevonden (1969, red.). Sindsdien zagen mobiele netwerken, smartphones en wifi het licht. Ik ben nu verbonden via e-mail, Twitter en Facebook en ik heb een website, een iPhone en een iPad. Het zijn allemaal middelen om mijn kunst – dat over stilte gaat – te tonen aan een groter publiek. De ironie zit 'm in het feit dat mijn omgeving juist minder stil is geworden door al deze technologische vooruitgang."

Reacties

Dit soort tassen zijn volgens de algemene plaatselijke veroordening van veel gemeentes verboden, omdat je de detectiepoortjes in winkels ermee kunt foppen. Geen handige tas om te shoppen dus, als je niet een dagje op het politiebureau wilt doorbrengen.

 

Heb jij ooit een agent daarop zien controleren?

 

Ja

 

Eeeuh .. ik begin me dom te voelen maar dit begrijp ik niet. Als je niet bereikbaar wilt zijn dan neem je .... je toestel gewoon niet mee? Of je zet het geluid op het toestel uit? Of je doet flightmode aan? Haalt de SIM er uit? Toestel uitzetten? In ieder geval scheelt elk van deze oplossingen je 129 euro ..

 

Nou als FredZ gelijk heeft, dan heb je deze investering er zo weer uit.

Serieus:
Ik zie je punt. Alleen wil de persoon die deze tas niet bereikbaar zijn als het die persoon uitkomt. Je wilt wel bellen, maar gewoon even niet, dus dan mieter je hem in die tas.
Of het 129 euro waard is...

 

Tsja. Koop een koeltas bij Albert Heijn. Doet hetzelfde voor 1,29 euro

 

Zag deze tas langskomen bij 'Opsporing Verzocht'. Een stel gebruikte precies deze tas voor grootschalige kledingdiefstal.

Anyway, mijn vrouw neemt sowieso haar mobieltje niet op als deze in haar tas zit.
Kan 'm nooit vinden.
Herkenbaar ?!!

 

Nieuwsbrief