Nu.nl-uitgever komt met tabloid
Nieuws

Nu.nl-uitgever komt met tabloid

vrijdag 16 december 2011 14:23

Sanoma, uitgever van Nu.nl en veel tijdschriften, komt binnenkort met een online tabloid. 

Sanoma start met een tweede nieuwssite naast succesnummer Nu.nl, schrijft Villamedia. Het wordt een online boulevardblad met een eigen merk en uitstraling. Volgens de uitgever wordt het 'een tabloid met opmerkelijk en entertainment nieuws'. Nu.nl heeft al sinds de start een sectie Achterklap, maar de nieuwe site krijgt een iets minder neutrale toon.

De nieuwe internettabloid gaat volgens de uitgever veel meer met beeld werken. Ook laat de site bezoekers makkelijker artikelen delen met anderen. De naam is nog geheim. Wie heeft een goede suggestie?

Vergeleken met boulevardbladen als de Britse Daily Mirror en The Sun of het Duitse Bildzeiting is zelfs De Telegraaf hier geen echte tabloid te noemen. Maar volgens de uitgever wordt de nieuwe site 'geen Nederlandse The Sun'. Populaire roddelblogs als TMZ of Perez Hilton zijn hier in den lande trouwens ook nog weinig.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Alles wat sanoma had aangeraakt was al veranderd in advertentiepulp. Dat ze nu een pulpblad gaan beginnen is eigenlijk een logische stap.

Dat is de enige manier om nog winstgroei te realiseren, bij alle andere bladen is de groei er wel uit, die meuk hoeven mensen niet meer.

Sanoma was BLEH, en is nu nog meer BLEH!

En het ergste is dat het waarschijnlijk ook nog verkocht gaat worden...

 

Ik denk dat het iets wordt als "hetinteresseertmegeenfluit.nl"...

 

Ben benieuwd! www.a-s-k.nl

 

Was de hoofdredacteur ban Nu.nl niet ineens vervangen ? Langzaam beginnen redenen duidelijk te worden.

 

Nog erger dan de Story, Prive, en Telegraaf bij elkaar dus.......Met het gemiddelde PVV I.Q. Zoals dat heden ten dagen in Nedeland gebruikelijk is gaan ze zeker scoren !

 

Nieuwsbrief