Olympus vergeet camera in eigen variant op Google-bril
Nieuws

Olympus vergeet camera in eigen variant op Google-bril

vrijdag 06 juli 2012 08:04

Na Google komt ook Olympus met een eigen augmented reality-bril, maar eentje zonder ingebouwde camera.

De Japanse camerafabrikant werkt aan een bril met head-up display erin. De MEG4.0, zoals het prototype heet, is een bril met een schermpje erin, net als de bril uit Google's Project Glass. De MEG4.0 communiceert via Bluetooth met smartphones en gebruikt eigen optische technologie van Olympus. De Olympus-bril bevat geen camera, een beetje vreemd is gezien de andere producten van het bedrijf. 

De MEG4.0 heeft een qvga-scherm met een resolutie van 320 bij 240pixels en een accuduur van 8 uur. Dankzij de ingebouwde accelerometer kan de bril op de positie op het hoofd reageren. De Olympus-bril heeft in tegenstelling tot het prototype van Google wel gewoon twee glazen. Het apparaatje is ook toe te passen op andere brillen. Een prijs noemt de Japanse fabrikant nog niet.

Google verkocht het eerste prototype van zijn augmented reality-bril onlangs voor 1500 dollar aan ontwikkelaars. De levering volgt begin 2013.

Alle grote technologiepartijen lijken zich nu op draagbare elektronica te storten. Microsoft werkt aan Kinect Glasses. En Apple zou ook een eigen ar-bril ontwikkelen, bleek eerder deze week uit een patent voor een head-mounted display, anders dan het head-up display van Google. Apple’s apparaat zou volgens het patent een of twee schermpjes in een headset zoals een helm, bril of visor hebben. 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief