Om veiliger te kunnen bankieren biedt ING gratis beveiligingssoftware aan
Nieuws

Om veiliger te kunnen bankieren biedt ING gratis beveiligingssoftware aan

maandag 08 oktober 2012 16:31

ING biedt speciale veiligheidssoftware aan als preventief middel tegen trojaanse paarden en keyloggers.

Mijn schoonouders gebruiken nog steeds geen internetbankieren. Ze vinden het gevaarlijk en denken dat als mijn Galaxy Nexus wordt gestolen, de dief mijn spaargeld in één keer naar een Zwitserse bank kan overschrijven. Misschien dat de nieuwe veiligheidssoftware van de ING ze kan overhalen om eens naar Mijn ING te browsen, want de bank biedt vanaf vandaag aan iedereen - en dus niet alleen aan eigen klanten - het programma Rapport aan.

Rapport is uitgebracht door het veiligheidsbedrijf Trusteer en speciaal voor online bankieren ontwikkeld. Het programma is gericht op de herkenning en bestrijding van trojaanse paarden, keyloggers en andere malware die mogelijk je gebruikersnaam en wachtwoord kapen. Rapport werd al eerder aan ING-klanten met een besmette computer aangeboden en heeft goede resultaten opgeleverd.

De beveiligingssoftware wordt op dit moment al door veel andere buitenlandse banken gebruikt en is beschikbaar voor Windows en OSX en compatibel met Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome en Safari. Rapport is gratis via de website van ING te downloaden. Volgens ING vormt Rapport samen met een virusscanner en firewall de beste beveiliging voor een computer. Gezond verstand tijdens het klikken op (gekke) links, zowel op websites als in mails, is echter de beste beveiliging die je kunt hebben.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

"Gezond verstand tijdens het klikken op (gekke) links, zowel op websites als in mails, is echter de beste beveiliging die je kunt hebben." dit had niet echt gehoeven, veel oudere mensen hebben dat inzicht niet, een beetje overdreven om dit met gezond verstand te vergelijken.

 

Ik heb de beveiligingssoftware van ING (Trusteer) eens bekeken. Het schept niet bepaald vertrouwen dat de software veel verkeer genereert met Amerikaanse servers...

 

Verbaast me überhaupt dat er nog veel mensen bij ING bankieren. Waarschijnlijk gemakzucht, want het is vaak een hele klus om van bank te wisselen

 

Nieuwsbrief