Ondanks Apple's strenge app-beleid toch namaak apps in de App Store
Nieuws

Ondanks Apple's strenge app-beleid toch namaak apps in de App Store

maandag 18 juni 2012 09:44

Apple heeft de afgelopen dagen meerdere nep-apps goedgekeurd voor de App Store.

Controleurs van Apple's App Store laten ineens pijnlijke steekjes vallen. Afgelopen week verschenen twee nep-applicaties in de App Store. Allereerst dook de nepversie van de jailbreakapp Cydia op. Cydia is echter alleen op de iPhone te krijgen door het toestel zelf te jailbreaken. De nep-app, die 0,79 euro kostte, is door Apple pas tien dagen na de release uit de App Store verwijderd, afgelopen zaterdag.

Zaterdag verscheen ook de fake-app Microsoft Word 2012 voor 7,99 euro. De tekstverwerkingsapp is helemaal niet gemaakt door Microsoft maar door Super Racing Real Games. De app geeft ook niet de Microsoft Word-functies, terwijl de omschrijving wel zoiets belooft. Microsoft Word 2012 was zondagavond nog beschikbaar in de App Store.

Dit soort fake-applicaties is bedoeld om geld te verdienen aan foutjes van de Apple-medewerkers die apps moeten checken. De app-ontwikkelaars proberen achteloze surfers in de App Store op te lichten met wervende tekstjes. Het blijft aan te raden goed naar de recensies te kijken. Dat Apple misbruik van zulke bekende namen als Cydia en Microsoft Word toestaat geeft wel te denken.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Vertrouwen heeft de toekomst en controle is het verleden. Apple's app systeem is gebouwd op controle. Als ze dat vol willen houden moeten ze heel China aannemen als app controleur.
Windows 8 of android zou hier wel eens handig op in kunnen springen. De samsung Galaxy III schijnt al een app te krijgen om itunes over zetten. Dus het lijkt onhoudbaar beleid van (autocratic personal pc lenders) A.K.A. APPLE

 

Nieuwsbrief