Ondanks concurrentie groeit marktaandeel iPad weer
Nieuws

Ondanks concurrentie groeit marktaandeel iPad weer

donderdag 26 juli 2012 12:50

In tegenstelling tot veel voorspellingen stijgt het marktaandeel van de iPad weer naar het niveau van 2010. De tabletconcurrentie komt maar niet op gang.

Veel analisten hebben de afgelopen jaren voorspeld dat het marktaandeel van de iPad zou afnemen door de komst van tablets van andere fabrikanten. Maar voorlopig is niets minder waar. De 17 miljoen iPads die Apple het afgelopen kwartaal verkocht zorgen er ook voor dat het marktaandeel van Apple op de tabletmarkt weer toeneemt. 

Volgens cijfers van Strategy Analytics heeft Apple nu 68 procent van de totale tabletmarkt in handen, vergeleken met 62 procent vorig jaar rond deze tijd. Het aandeel van de iPad is net zo hoog als in het derde kwartaal van 2010. Het lukt Apple's concurrenten maar niet om van hun tablets een groot verkoopsucces te maken, stelt Strategy Analytics. Onder meer de Blackberry Playbook flopte totaal.

Het marktaandeel van Android bleef wel stabiel op 29 procent. Er worden wel steeds meer Android-tablets verkocht: 7,3 miljoen in het laatste kwartaal vergeleken met 4,4 miljoen in het tweede kwartaal van 2011. Maar het aantal verkochte iPads groeit sneller. Of de nieuwe Windows 8-tablets, waaronder Microsofts Surface, die eind dit jaar verschijnen voor de ommekeer zullen zorgen is nog maar de vraag. Het marktaandeel van Windows op tablets is nu 1 procent. De uitgelekte prijzen van de Surface - van 800 tot 1700 euro! - zijn alvast geen goed teken voor een groter marktaandeel.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

De echte concurrentie moet nog komen in de vorm van de Asus Nexus 7.
Deze highend tablet heeft zo'n beetje alles (en meer) wat de iPad ook heeft. Een handzamer scherm, razendsnelle Tegra 3 Quadcore en kost een de helft van zelfs de iPad 2 die toch echt van de vorige generatie is.

Bovendien zien veel Android gebruikers de toegevoegde waarde van een Tablet niet en gebruiken bijvoorbeeld hun 5" note of 4,7" SGS3 die vrijwel precies het zelfde kunnen. Apple mist die optie in de vorm van een 3.5" iPhone.

 

Hahaha, domme mensen zijn echt leuk!

 

@sowieso:
Wat heeft de Nexus 7 precies 'meer' dan een iPad? Het scherm is een kwestie van smaak, maar dat van de iPad heeft in ieder geval een hogere resolutie en waarschijnlijk ook veel betere kleurweergave. De quadcore processor? Ik heb weinig mensen horen klagen over die van de iPad. De Nexus mist overigens wel een camera aan de achterkant. Onhandig voor AR toepassingen dus.

Toegegeven: de 16GB nexus kost de helft van een 16GB ipad dus het is voor dat geld zeker een leuk apparaat, maar om nou te zeggen dat het ding méér biedt dan een ipad? Mwah.

 

'Wat heeft de Nexus 7 precies 'meer' dan een iPad? Het scherm is een kwestie van smaak, maar dat van de iPad heeft in ieder geval een hogere resolutie en waarschijnlijk ook veel betere kleurweergave.'

Het formaat is inderdaad smaak ik heb echt veel liever een 7" in 16:9 formaat. Lichter en handelbaarder en het 16:9 formaat is beter voor films en fotos.

'De quadcore processor? Ik heb weinig mensen horen klagen over die van de iPad'

Het gaat niet over het klagen. Dual core in nou eenmaal 2011.

'De Nexus mist overigens wel een camera aan de achterkant.'

Foto's maken met een iPad? Je zet jezelf zeker graag voor schut?

'Onhandig voor AR toepassingen dus. '

WTF is AR?

'Toegegeven: de 16GB nexus kost de helft van een 16GB ipad dus het is voor dat geld zeker een leuk apparaat, maar om nou te zeggen dat het ding méér biedt dan een ipad? Mwah.'

Een Nexus 7 begint vanaf 199 en kost daarmee de helft van een 2011 iPad 2.
Voor jou wellicht niet belangrijk maar voor mij is echt nog het aller belangrijkste dat hij draait op Android 4.1. Vrijheid en flexibiteit waar iOS nooit aan zal kunnen tippen. Ook niet als ze de prijs op het gelijke niveau trekken.

 

Hahaha sowieso heeft de award gewonnen voor domste android prediker! Wat een su.....

 

Vrijdenker heeft helemaal gelijk

 

Nieuwsbrief