Onomklapbare plu

dinsdag 29 november 2005 12:02

Sinds vrijdag hebben zich drie paraplu's in mijn portiek verzameld.

Zielige, gesneuvelde paraplu's. De eigenaars hebben ze, toen bleek dat ze geen stand hielden tegen de wind, afgedankt en weggesmeten. Uit eigen frustratie hebben drie industrieel ontwerpers uit Delft een plu ontworpen die niet kan omklappen. De SENZ umbrella heeft bovendien een kortere voorkant dan achterkant, zodat hij automatisch de positie met de minste weerstand in de wind aanneemt. Daarmee is het de enige paraplu die comfortabel te gebruiken is bij harde wind. Bovendien geeft hij de gebruiker een groter zichtveld. Wel nog even geduld ajb, de ontwerpers zijn in gesprek met een producent.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

ben zeer geinteresseerd in een paraplu die je met windkracht 10 nog kunt gebruiken, ik woon in Harlingen en hier waait het altijd en ik heb een hond die uitgelaten moet. Ik verneem graag hoe ik aan zo'n paraplu kan komen . Heb van julle gehoord op de radio. groeten, margo Ansenk
 
Mocht U nog op zoek zijn naar iemand die het wil distribueren voor europa, neemt U maar even contact op. Vriendelijke groeten
 
volgens mij gaat mexx deze plu voeren.
 
L.S. Het klopt dat Mexx deze uitvinding van de T.U. Delft heeft gesteund.Ik heb onlangs een SENZ paraplu bij Mexx Groningen besteld.Als oud-Harlinger ben ik op de hoogte van de weerstomstandigheden.
 
Heb over deze paraplu gelezen en het lijkt me - ook voor bv. op de fiets - een ideaal product. Inmiddels kun je hem hier en daar op internet ook al kopen. Ik begrijp ook, dat al dat onderzoek etc. geld heeft gekost en dat dat nu terugverdiend moet worden. Echter, 49,95 voor een paraplu?? Da's ruim 100 gulden!!!!
 

Nieuwsbrief