Ook als Nederland verliest, kun jij winnen
Nieuws

Ook als Nederland verliest, kun jij winnen

dinsdag 12 juni 2012 10:16

Onder de deelnemers van de Bright Bunch EK Pool die de uitslag Nederland-Duitsland goed voorspellen, verloten we een geweldige prijs. Meedoen kan nog steeds.

Nederland - Duitsland is altijd al een beladen wedstrijd. Komende woensdag helemaal, want als we verliezen van de Duitsers ziet het ernaar uit dat ons EK dit jaar heel snel is afgelopen. In het nieuwste nummer van Bright besteden we aandacht aan het voorspellen van voetbalwedstrijden. Wetenschappers kunnen op basis van simulatie en statistiek steeds realistischere voorspellingen maken. Ze kijken onder andere naar de resultaten van Betfair.com, geen traditioneel wedkantoor maar een soort aandelenmarkt voor voetbaluitslagen.

Volgens Betfair gaan we het in de eerste ronde verliezen van de Duitsers. Volgens Electronic Arts dat de game UEFA Euro 2012 gebruikte om het tournooi te simuleren, spelen we de finale tegen Duitsland. Die we vervolgens ook verliezen, maar dat terzijde.

We geloven liever in de voorspellende waarde van de game Das Interland, die je onder andere op Facebook kunt spelen. Met Das Interland van Volkswagen kunnen Duitsers en Nederlanders penalty's tegen elkaar nemen. Er zijn inmiddels al bijna 500.000 potjes gespeeld. Uit 1.829.113 genomen penalty's zijn in totaal 1.002.063 goals gescoord. En is dat goed nieuws? Voorlopig wel, want Nederland staat voor met 277.715 gewonnen wedstrijden, tegen 263.863 van Duitsland.

We hopen dat Das Interland een voorspeller is voor de wedstrijd komende woensdag. Hoeveel denk jij dat het wordt? Onder de deelnemers aan de Bright Bunch EK Pool die de uitslag van de wedstrijd Nederland - Duitsland goed voorspellen, verloot Bright een hoofdprijs. Wat de hoofdprijs precies is mogen we niet zeggen, wel dat-ie op 1 juli in de Oekraïne in Kiev is te verzilveren is. Kans maken? Doe mee aan de Bright Bunch EK Pool. Instromen kan nog steeds, deelname is gratis. 

Nieuwsbrief