Ook GroenLinks-site op zwart uit protest tegen SOPA
Nieuws

Ook GroenLinks-site op zwart uit protest tegen SOPA

woensdag 18 januari 2012 08:31

In navolging van Wikipedia gaat ook de site van GroenLinks vandaag op zwart uit protest tegen Amerikaanse anti-piraterijwetsvoorstellen.

Het protest tegen de wetsvoorstellen SOPA (Stop Online Piracy Act) en PIPA (Protect Intellectual Property Act) heeft de Nederlandse politiek bereikt. Wie de site van GroenLinks bezoekt, krijgt eerst een zwarte pagina te zien.

‘Hiermee vraagt GroenLinks aandacht voor de duistere kanten van deze wetsvoorstellen tegen internetpiraterij, die niet alleen in Amerika, maar overal in de wereld de vrijheid en openheid van het internet schade zullen toebrengen’, schrijft Europarlementariër Judith Sargentini op de site van GroenLinks.

‘De voorgestelde maatregelen zijn zeer onwenselijk, omdat zij fundamentele rechten als de vrijheid van meningsuiting en de privacy inperken én het functioneren van het internet zelf belemmeren.’

De Engelstalige versie van Wikipedia is vandaag eveneens onbereikbaar. ‘Ik hoop dat de telefoonsystemen in Washington zullen bezwijken onder de actie’, twitterde Wikipedia-voorman Jimmy Wales maandag. Google voert via zijn homepage eveneens actie tegen de anti-piraterijwetsvoorstellen.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

haha take that! America!

 

Tijd dat Europa zijn eigen systeem opzet, zodat we van die idiote Amerikanen af zijn.

 

Daar waar Wikipedia echt op zwart is en dus niet te gebruiken, kun je het zwarte blokje van Groen links gewoon weg klikken. Beetje laf.

 

De Engelse wikipedia valt gemakkelijk te omzeilen door javascript uit te schakelen, en is dus heel erg te gebruiken.

Of je nou op een kruisje moet klikken of een vinkje om moet zetten maakt nou ook niet echt heel erg veel verschil.

 

Typisch weer groenlinks.. Zo halfzacht. Doet me denken aan die keer dat groenlinks gevraagd werd of als ze groot zouden zijn wilden mee regeren. Nee.. Liever niet, de rol van oppositie bevalt ons goed. Beetje zeiken in de marge, dat is ons ding.

 

Het is maar goed dat de groenlinks-site niet echt op zwart gaat , zoals de engelstalige wikipediasite. De chaos zou niet te overzien zijn...

 

Alsof we die site niet kunnen missen voor een tijdje. Moeten ze onder verkiezingstijd doen.

 

Nieuwsbrief