Ook op een huis met puntdak past een dakterras
Nieuws

Ook op een huis met puntdak past een dakterras

vrijdag 20 juli 2012 10:03

De tweezitter met tafel van studente Ainė Bunikytė maakt van elk puntdak een dakterras. Je moet alleen geen hoogtevrees hebben.

Je woont op vijf hoog en zowel voor als achter heb je geen balkon. Bovenop helaas ook geen platdak en voor de deur geen sprietje groen. Het lijkt een uitzichtloze situatie voor de buitengenieter.

Maar Ridged Roof Furniture, het afstudeerproject van de Lithouwse studente Ainė Bunikytė, maakt van elk puntdak een dakterras. De tweezitter met tafel hangt vast aan de daktop met een soort grijparm. De ene helft van de poten is veel langer dan de ander, waardoor je toch recht zit.

Het fijne aan een zitje zo hoog is dat je op elk moment van de dag een wijntje in de zon kan pakken. Overigens wordt niet geadviseerd om te beschonken het stoeltje te verlaten. En ook nuchter is het een hele toer om op je dakterras te komen.

Bunikytė heeft het ontwerp niet per se bedacht voor in de stad. Vroeger vond ze het altijd al heerlijk om op daken te zitten, omdat je daar mensen kan bekijken zonder dat ze het doorhebben. Haar ontwerp maakt dat een stuk comfortabeler.

Bram is begonnen bij Bright maar inmiddels werkzaam voor RTL Nieuws. Gelukkig blogt hij nog regelmatig voor ons.

Reacties

Leuk bedacht, maar voor geen goud ;)

 

Nieuwsbrief