Ook Samsung is Nokia voor met Windows Phone 8
Nieuws

Ook Samsung is Nokia voor met Windows Phone 8

dinsdag 30 oktober 2012 14:50

Niet alleen HTC ook Samsung brengt in Nederland eerder dan Nokia zijn eerste Windows Phone 8-toestel op de markt.

Na de HTC 8X is Samsungs ATIV S de volgende smartphone met Windows Phone 8 die in Nederland zijn debuut maakt. Dat gebeurt ergens in november, maakte Samsung dinsdag tijdens een bijeenkomst in Amsterdam bekend. De ATIV S heeft een adviesprijs van 549 euro. Daarmee blijft ook Samsung de Nederlandse introductie van Nokia's Lumia 920 voor. Dat toestel wordt pas begin december in ons land verwacht.

De ATIV S ziet er duidelijk anders uit dan de andere twee Windows Phones met de nieuwe versie 8. Hij heeft een grijze kleur, een aluminium rand en een achterkant met metaalachtige look, die overigens wel van plastic is. De Lumia 920 en HTC 8X hebben rechtere hoeken en een zwarte of fel gekleurde behuizing, die in een rand om het scherm loopt. De ATIV S heeft rondere hoeken, net als Samsungs Galaxy S 3.

De ATIV S heeft een groter scherm (4,8 inch) en een grotere accu dan de 8X, HTC's eerste Windows Phone 8-model. Het toestel heeft een 8 megapixelcamera en een 1,5 Ghz dual-core processor. Het is toestel dunner dan die van HTC en Nokia, maar de 8X van HTC heeft een scherm met een hogere pixeldichtheid.

Microsoft heeft Windows Phone 8 maandag uitgebracht. Het marktaandeel van Windows Phone is tot nu toe erg klein en de verwachtingen zijn dat daar voorlopig niet veel verandering in komt. Lees over de nieuwe functies in Windows Phone 8 ook onze eerste indruk van de HTC 8X

Links de HTC 8X, rechts de Samsung ATIV S

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Beide toestellen zijn prachtige al vind ik de 8x wel veel weghebben van de Lumnia 920. Gelukkig geloven zowel HTC als Nokia wel in eigen kracht en zullen rechtszaken uitblijven.

 

Ben zeer benieuwd of ze dit platform kunnen vlot trekken. Tijd zal het leren.

@ikkuh. Echt!? Hoe krijg je het toch voor elkaar.

 

Nieuwsbrief