Op een houten fiets
Nieuws

Op een houten fiets

donderdag 15 december 2011 16:36

Bough bike is een eikenhouten fiets, geïnspireerd op een zware tak.


Tijdens Green Today afgelopen week in de Rai werd een kek fietsje gelanceerd met de naam Bough Bikes. Een Bough bike is geïnspireerd op een zware tak, in vorm en materiaal. De fiets is van stuur tot bagagedrager gemaakt van eikenhout.

De Bough Bike  is verkrijgbaar met drie verschillende stuurhoogtes van sportief tot relaxed, geen bagagedrager of voordrager. Vervogens kun je nog beige, bruine, grijze of zwarte banden kiezen en uit vijf kleuren voor het zadel. Online kun je jouw favoriete set configureren, waarna Bough bike bij je thuis wordt afgeleverd en opgebouwd. De prijs begint bij 1250 euro.

Bough Bikes is een Nederlandse bedrijf gerund door Jan Gunneweg en Ruud Kos. Jan Gunneweg is de ontwerper. Gunneweg houdt van hout. Niet alleen omdat hij vroeger boomhutten bouwde, maar vanwege de kracht, warmte en flexibiliteit van hout. Op zijn site zie je hout in de gedaantjes van een bril, baanfiets en bar.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Het kan dus.. te gek.. wil als reclamegebruiker fungeren! laat maar eens wat horen...

 

Altijd mooie controversies; green today staat in het teken van duurzaamheid maar vervolgens wordt er een fiets tentoongesteld die het tegenovergestelde is van duurzaam.

 

jij heb het principe van duurzaam misschien niet heelmaal begrepen.. dit betekent dan wel dat je niet zomaar bomen kan kappen maar hiervoor ook weer moet planten. wellicht is dit ook wel gebeurt maar niet verteld. deze fiets is trouwens volledig herbruikbaar en daarmee wel degelijk duurzaam!

 

Lekker duurzaam, het duurt wel ff voordat zo'n boom terug is gegroeid en voordat het ecosysteem dat steunde op zo'n boom zich weer laat zien. heel duurzaam dat terugplanten of toch een stukje marketing?

Kijk dan naar 4d ateliers, die maakt prachtige houten meubels slechts uit houtafval die gevonden wordt in en rondom de stad. Zo kan het dus ook.

 

Nouja, 'herbruikbaar'? Noem maar eens een voorbeeld dan. Spaanplaat?

 

Wat is er dan herbruikbaar ?
Een stalen frame kun je weer omsmelten verrot houd in deze vorm is ergens meer bruikbaar voor.

 

Leuk kunstobject, maar dit is te kwetsbaar voor dagelijks gebruik.

 

zagen ze je fiets door ipv je slot

 

Euhmm, nee dankje! Wat dacht je van het feit dat hout uitzet en krimpt door temp. Verschil..

 

Wauw dus als het regent ben je sneller thuis want je fiets zet uit en is groter dus heeft je wiel een grotere diameter. En je kunt je oude barrel altijd hergebruiken in de open haard.

 

eRepublik. Vecht tegen de Poolse bezetting van eNederland als soldaat. Wordt rijk als eigenaar van een bedrijven imperium. Start je eigen politieke partij, wordt president en bedrijf oorlogen en diplomatiek. Het kan allemaal!

http://www.erepublik.com/en/referrer/SafosEasyJet

 

Blijft tie dan wel drijven al ik met mn zatte balle weer es in het kanaal fiets?

 

@sceptisch

Aan een volgroeide boom heb je niet zo veel. Een groeiende neemt juist heel veel CO2 op, wat die omzet in zuurstof. Gericht bomen kappen (bossen uitdunnen waardoor de kleine bomen nog sneller groeien) is juist erg goed vanuit verschillende oogpunten.

 

Erg fraai ontwerp. Maar hoe fiets'tie?

 

Kom hem maar testen. Dan kan je het genot van het rijden op een houten fiets ervaren. We staan woensdag 21 en vrijdag 23 december bij 3FM serious request in Leiden (tussen 14.30 en 18.00).

 

@tom grappige invalshoek. Als we meer hout gebruiken om te bouwen sla je meer C op. Dus als je veel oude bomen kapt en bijv ondergronds opslaat (ipv CO2) kunnen op die plekken weer jonge boompjes groeien.

Overigens denk ik dat een grote boom per aardoppervlak meer hout produceert dan een kleintje. Je zou echter wel sprokkelhout kunnen opslaan.

Dus veel houten gebouwen en fietsen bouwen is beter tegen t broeikaseffect. Hmmmmm

 

Nieuwsbrief