Op vakantie zonder auto maar met caravan
Nieuws

Op vakantie zonder auto maar met caravan

donderdag 19 april 2012 10:03

Op zoek naar een vakantiebestemming? Ga avontuurlijk liften met je caravan en gebruik de trekhaak van een ander.

Wie op zoek is naar wat inspiratie voor de zomervakantie, zou aan het volgende kunnen denken. Zet een caravan in de berm, stel je op langs de weg met een bordje "Annhanger Kupplung gesucht" in de hand. Tjerk de Ridder uit Utrecht lifte zo met caravan maar zonder auto naar Istanbul.

"Ik wilde geïmproviseerd op reis. De metafoor Je hebt anderen nodig om verder te komen letterlijk uitvoeren. Maar ik wist niks van kamperen laat staan caravans." Dus toog hij naar een Caravanbeurs voor tips en kwam thuis met een sleurhut. Na 53 liften kwam De Ridder - met caravan - aan in Istanbul, verbaasd dat hij door zoveel mensen is geholpen.

Dit biedt het fenomeen liftwedstrijd nieuwe dimensies. Geeft inspiratie voor een low-budget road trip (Rutger, iets voor een autotest?). En een mooi scenario voor een feel-good movie. Dat laatste heeft De Ridder ook bedacht, hij toert in 2012 langs allerlei festivals en podia in Europa met de voorstelling Trekhaak gezocht. Afgelopen week inspireerde hij de zaal in Toomler bij Stand Up Inspiration.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Nieuwsbrief