Opel Ampera auto van het jaar
Nieuws

Opel Ampera auto van het jaar

woensdag 07 maart 2012 12:24

De Opel Ampera is uitgeroepen tot auto van het jaar. Volgende maand start Rutger een duurtest.

Uit een shortlist waarin de Volkswagen Up, Fiat Panda, Ford Focus, Citroën DS5, Range Rover Evoque en Toyota Yaris ook meededen, is de Opel Ampera gekozen tot auto van het jaar door een commissie van Europese autojournalisten. 

Vorig jaar won de volledig elektrische Nissan Leaf, nu wint dus een range extended vehicle. Dat wil zeggen: een volledig elektrisch aangedreven auto, die met behulp van een generator kan blijven rijden als de accu's leeg zijn. Overigens is er wat discussie over geweest, omdat zijn technisch identieke broertje de Volt ook direct de wielen bleek aan te kunnen drijven met die generator. Dan zou het voor de mierenneukers onder ons geen echt elektrische auto meer zijn natuurlijk. 

De keuze zet de trend om te kiezen voor groenere vehikels. Maar ook gewaagd design wordt gewaardeerd in de vorm van de Evoque en DS5. Tweede werd het kleine stadsautootje van Volkswagen, de Up. 

Overigens is een dergelijke verkiezing absoluut geen garantie voor verkoopsucces of überhaupt bewijs dat het een bijzonder competente auto is. De geschiedenis bewijst dat. In 2001 werd de Alfa 147 gekozen, in 1997 de Mégane Scenic en in 1996 de Fiat Bravo/Brava. 

Vanaf 11 april kijken wij nog eens opnieuw naar de Opel Ampera in een mini-duurtest. 

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Reacties

Ik hoorde een gerucht dat de Ampera al niet meer gemaakt werd wegens tegenvallende verkoopcijfers, maar dat zal dan toch niet kloppen?

 
afbeelding van Rutger Middendorp

Dat lijkt me wel erg ongeloofwaardig. Hoorde je dat gerucht bij de Volkswagendealer? ;)

 
afbeelding van Rutger Middendorp

Heb wel opgespoord dat de productie van de Volt tijdelijk stopgezet is vanwege overproductie. 

 

Nieuwsbrief