Oversharinggevaar: Facebook-app Nu.nl deelt gelezen berichten
Nieuws

Oversharinggevaar: Facebook-app Nu.nl deelt gelezen berichten

maandag 22 oktober 2012 13:15

Nu.nl's nieuwe Facebook-app laat je vrienden zien welke artikelen je leest.

Enkele Amerikaanse en Britse nieuwssites kwamen er eerder dit jaar al mee: Facebook-apps waarmee je - na toestemming - automatisch gelezen artikelen op die sites deelt met vrienden via de ticker aan de rechterkant. Storend en 'oversharing' volgens sommigen, maar goed voor de bezoekcijfers, hopen de media-organisaties.

Nu.nl lanceerde vandaag als eerste Nederlandse site ook zo'n Facebook-app waarmee je met vrienden kan delen welke berichten op de site je leest. Ook kan je Nu.nl binnen Facebook lezen en krijg je suggesties van berichten die jouw vrienden op NU.nl lezen. Uitgever Sanoma noemt dit zelf 'de eerste Nederlandse social reader nieuws app op Facebook', al zetten we vraagtekens bij dat taalkundig gedrocht. De nieuwssite heeft 50 duizend fans op Facebook die maandelijks 115 duizend likes uitdelen.

Volgens uitgever Sanoma kan je als gebruiker 'zelf aangeven welke van jouw activiteiten in de NU.nl Facebook-app worden getoond op je News Feed of Ticker'. Want anders zien je collega's dat je tijdens werktijd de hele tijd berichtjes uit de rubriek Achterklap aan het lezen bent, terwijl die deadline intussen al is gepasseerd...

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Brr

 

Als je die NU.nl berichten van vrienden maar kan uitzetten. Moet nu al berichten van allerlei games blocken, omdat die het normale lezen onmogelijk maken.

 

Of je hebt gewoon de verkeerde vrienden op FB!?

 

Of je hebt gewoon de verkeerde vrienden op FB!?

 

Mischien heb je daar gelijk in. Vooral die dubbele posts plaatsen ;-)

 

iedere app van je vrienden is te blocken

 

Nieuwsbrief