Oproep: Steun Pakhuis de Zwijger (en Bright Night)

Oproep: Steun Pakhuis de Zwijger (en Bright Night)

woensdag 26 september 2012 13:32

Bright organiseert zes keer per jaar een Bright Night in Pakhuis de Zwijger. Volgend jaar ook nog? Daarvoor hebben we steun van jullie nodig.

Een fijne locatie vinden wij zelf, Pakhuis de Zwijger en we organiseren er graag onze goed bezochte Bright Nights. In De Zwijger vinden nog veel meer evenementen plaats die de moeite waard zijn om te bezoeken, voor Bright-lezers. Beamlab, Control Gamelab en Design Matters, om er maar een paar te noemen. Het zou zonde zijn als daar een eind aan komt. Onderstaand lees je een oproep van Pakhuis de Zwijger. Steun hen (en daarmee ook ons) door je handtekening te zetten.

"Pakhuis de Zwijger verkeert in zwaar weer. Niet omdat het niet goed zou gaan. Zeker niet. Het gaat heel goed! Er vinden veel en goed bezochte, zeer relevante programma's plaats en De Zwijger krijgt veel lof. Niet in de laatste plaats van de Kunstraad van Amsterdam.

Alleen deze waardering heeft niet geleid tot een erkenning van de aanvraag die Pakhuis de Zwijger heeft ingediend voor het komende Kunstenplan. Er is namelijk in de systematiek maar plaats van één debatcentrum. Maar De Zwijger is veel meer dan een debatcentrum en heeft de afgelopen vijf jaar een cruciale plek in de stad verworven. Op het gebied van de kunsten, creatieve economie, stedelijke ontwikkeling en wijkaanpak met aandacht voor talentontwikkeling en ondernemerschap.

Daarom zijn we een actie begonnen om de wethouder Gehrels en de Amsterdamse Gemeenteraad duidelijk te maken hoeveel mensen waarde hechten aan een toekomst van Amsterdam mét Pakhuis de Zwijger. Wil je deze actie steunen, teken dan deze online petitie voor dinsdag 2 oktober!"

Nieuwsbrief