OS 2012: de gouden medaille voor straatkunst gaat naar Banksy
Nieuws

OS 2012: de gouden medaille voor straatkunst gaat naar Banksy

vrijdag 27 juli 2012 10:23

Vanavond beginnen de Olympische Zomerspelen. Zonder je eigen wifi, zonder filmpjes uit het Olympisch dorp, maar met straatkunst.

Het kon natuurlijk niet zo zijn dat het grootste evenement ter wereld in zijn stad werd georganiseerd, zonder dat hij van zich liet horen. Banksy deelde deze week twee van zijn nieuwe stencils (zie onder) met een directe link naar de Spelen en de verwachting is dat hij nog meer van zich laat horen. Ook andere straatartiesten gaven hun visie op de Spelen, hun namen zijn vooralsnog onbekend.

Hoewel de IOC voorzichtig zijn eerste sociale stapjes zet (tot 2006 was het verboden voor atleten om te bloggen), gaan ze nog steeds krampachtig met de nieuwe media om. Twitterende atleten moeten oppassen voor diskwalificatie en het publiek mag geen filmpjes delen die gemaakt zijn op officiële locaties. Dat delen is ook nog eens verdomde moeilijk, omdat een draadloze wifi- of 3G-hotspot meenemen uit den bozen is. Op alle plekken is wifi aanwezig van telefoonmaatschappij British Telecom. Abonnees krijgen gratis toegang, de rest betaalt bijna 10 pond per dag.

Ook voor reclamebureau’s zijn het moeilijke tijden. Alleen de officiële sponsoren mogen adverteren met de Olympische spelen en deze grootbetalers zijn ook nog eens aan zeer strikte regels gebonden.

Nu maar hopen dat de straatartiesten lekker tegen al deze regels aan gaan schoppen de komende weken.

Bram is begonnen bij Bright maar inmiddels werkzaam voor RTL Nieuws. Gelukkig blogt hij nog regelmatig voor ons.

Nieuwsbrief