Outlook.com is de opvolger van Hotmail
Nieuws

Outlook.com is de opvolger van Hotmail

woensdag 01 augustus 2012 10:46

Outlook.com is Microsofts nieuwe opvolger van Hotmail met een heldere interface.

Microsoft heeft dinsdagavond zijn nieuwe gratis webmaildienst Outlook.com live gezet, de opvolger van Hotmail, dat voorlopig naast de nieuwe dienst blijft bestaan. Outlook.com gebruikt volgens Microsoft een overzichtelijkere interface, die ook beter werkt op apparaten met touchscreens. Outlook.com biedt 7 gb gratis opslagruimte voor e-mail. Inloggen kan met hetzelfde Microsoft-account als bij Hotmail, SkyDrive, Xbox Live, Windows 8 of Windows Phone.

Laat je niet misleiden door de naam Outlook, want de webmaildienst is niet alleen gericht op zakelijke gebruikers, maar ook op gewoon persoonlijk gebruik. Hotmail-gebruikers kunnen overstappen via een upgrade-knop in hun instellingenmenu. Bestaande Hotmail-, Live.com- en MSN.com-adressen blijven gewoon werken binnen Outlook.com.

Het design van Outlook.com is weer gebaseerd op de Metro-interface die Microsoft ook gebruikt in Windows 8, Windows Phone en Xbox Live. Onder de verbeteringen zijn onder meer dat je gemailde Office-documenten direct in de site kan bewerken en dat bij mailtjes met meerdere foto's als attachment je de kiekjes meteen als slideshow kan bekijken. Outlook.com krijgt later ook een integratie met Skype, dat eerder door Microsoft is overgenomen.

Handig is verder dat contacten van Google, Facebook, Twitter en LinkedIn zijn toe te voegen aan Outlook.com. Binnenkort zijn ook feeds van social media via de site uit te lezen. Voor gebruik op smartphones biedt Outlook.com ondersteuning van Exchange ActiveSync. Net als Hotmail kan Outlook.com automatisch de mailboxen opschonen door bijvoorbeeld te filteren op nieuwsbrieven of berichten van contactpersonen. Als Outlook.com uiteindelijk Hotmail vervangt, krijgt de dienst geen advertenties die gebaseerd zijn op de inhoud van de e-mail, zoals bij Gmail, belooft Microsoft.

Hotmail bestaat sinds midden jaren 90 en heeft ongeveer 400 miljoen gebruikers. De dienst is ingehaald door Google's Gmail, dat meer dan 425 miljoen gebruikers heeft. De interesse voor Outlook.com is meteen groot: de nieuwe dienst heeft binnen een halve dag al 1 miljoen gebruikers.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Fijn.... inloggen op outlook.com en dan al je mail kwijt zijn! Zucht....

 

Een @hotmail.com adres verraadt lelijk je leeftijd. :P

 

Ik heb sinds lange tijd weer even ingelogd om te kijken hoe het er uit ziet, dus nu ben ik ook 1 van die miljoen. Heb er totaal geen interesse naar, maar goed, wie ben ik nou eigenlijk, een statistiek toch?

 

Ik heb sinds lange tijd weer even ingelogd om te kijken hoe het er uit ziet, dus nu ben ik ook 1 van die miljoen. Heb er totaal geen interesse naar, maar goed, wie ben ik nou eigenlijk, een statistiek toch?

 

Nieuwsbrief