Pallets voor de woonkamer
Creative Class

Pallets voor de woonkamer

vrijdag 23 december 2011 08:08

Met pallets flans je snel een woonkamer in elkaar. Of een kersstal.

Voor wie geen bed heeft, is een tweetal pallets een bekende oplossing om toch aan een ventilerend slaapplekje te komen. De Franse productontwerper Pierre Vedel laat de houten vrachtdragers de woonkamer binnen met zijn meubelserie Pallet Living Room.

De tafel is briljant, en kunnen we iedere tijdelijke thuiswerker aanraden. Tussen de bladen waar voorheen een vorkheftruckrijder zijn vork stak, kun je nu je stekkerdoos, laptop, pennen en weet ik wat kwijt. Een boekenkastje van opgestapelde halve pallets ligt voor de hand maar doet er niet minder zijn werk door. De fauteuil heef wat meer aanpassingen nodig gehad maar is toch ook gemaakt van een pallet die iedereen voor niks of weinig kan krijgen.

Pierre Vedel presenteert zijn meubels als een pagina uit de Ikea-gids. Dat zorgt voor vreemde referenties: het tv-meubel heet bijvoorbeeld tandpasta, boekenkast Flans is in elkaar geflanst. Vedel verklaart dat hij met de Ikea-verwijzing op zijn beurt verwijst naar een scene uit de film Fight Club. Verder zegt Vedel op de website Superuse, die producten die op een slimmere manier worden gebruikt dan waarvoor ze zijn bedoeld verzamelt: 'If like this movie anti hero you are belonging to what you get, so you are belonging to your garbage.' Aha.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Leuk idee, alleen de uitvoering is wat mij betreft minder geslaagd. Dan vindt ik de krat meubelen van rietveld leuker.

Wel bonuspunten voor de dreamcast in het TV meubel trouwens :)

 

Ideaal voor krakers deze occupy look. Lowbudget, heftruck vriendelijk, enige nadeel is af en toe een splinter in de bibs.

 

Nog duur voor een hoop hergebruikte pallets...

 

"producten die op een slimmere manier worden gebruikt dan waarvoor ze zijn bedoeld"? Wat een onzin! Een pallet is de slimste manier om een pallet te gebruiken.

 

Pfff ik heb al
Jaren een pallet als tafel

 

Löve it!

 

Alleen de middelste poot onder het bureau snap ik wat minder

 

Nieuwsbrief