Pen voor de iPad
Nieuws

Pen voor de iPad

vrijdag 27 augustus 2010 15:09

Soms zijn vingers niet handig genoeg. Met de AluPen kun je schrijven en tekenen op de iPad en iPhone.

Er zijn al veel apps op de iPad verschenen waarmee je kunt tekenen, schilderenen en foto's mee kunt bewerken. Maar hoe mooi de kunstwerken ook zijn, het voelt toch een beetje gek. Het voelt door het touchscreen uiteindelijk meer als vingerverven dan tekenen of schilderen.

AluPen hoopt een chique oplossing te bieden voor dat luxe-probleem. De pen van aluminium heeft een rubberen penpunt waardoor je de pen op elke iPad, iPhone en iPod Touch kunt gebruiken. De oplossing is tegelijkertijd tegenstrijdig, want met dat touchscreen hadden we nu juist geen stylus of andere inputtool meer nodig.

Een alternatief is de Pogo Sketch, die er iets meer uitziet als een pen en en paar euro goedkoper is dan de AluPen (€ 21,95). Voor de doe-het-zelver biedt Instructables een alternatief waar je alleen maar een sok en een potlood voor nodig hebt. De mooiste DIY oplossing moet wel die van Collin's Lab zijn, die op YouTube uitlegt hoe je een normale pen kunt ombouwen tot iPad-pen.

Zou jij zo'n soort pen overwegen? Waarom wel en waarom niet?

Reacties

Neh. Is juist fijn om met m'n vingers te verven in Brushes op de iPad. Beetje twee stappen terug, zo'n pen.

 

jeps... vooral bij een programma als Autodesk sketchbook vind ik het een ideaal stuk gereedschap.. als ik alleen mijn vingers gebruik krijg ik een ontzettende flashback naar het vinger-verven op de kleuterschool. BTW een ideale combinatie naar mijn mening voor ontwerpers.

 

Ik heb sinds een week Sketchbook Pro voor m'n iPad en vind de applicatie ronduit geniaal. Ik zit een beetje in dubio omdat het navigeren door het programma heel erg gericht is op het gebruik van je vingers (drie vingers om menu's te openen) en daardoor onhandig is als je dan ook nog een pennetje vast hebt, maar om echt lekker te kunnen schetsen is een pen eigenlijk noodzakelijk.

Kan Bright niet een vergelijkende waren test doen? De punt van de Pogo stick is van een soort conductive foam, net als de DIY versies. Deze AluPen (mooiste tot nu toe naar mijn idee) heeft een rubberen punt wat naar het schijnt nogal slecht tekent omdat deze steeds blijft hangen op het scherm.
Een vergelijkparty voor de kleine groep die graag meer doet dan alleen internetten op de iPad?

 

Inderdaad zou het geweldig interessant en fijn zijn als Bright een uitpakparty / review met David kon maken over alle verschillende iPad stylussen!  

Ik ben sinds ik mijn iPad heb aangeschaft op zoek naar de ideale tekenpen voor de iPad. Vanaf een plaatje op een website kun je amper beoordelen welke pen het prettigste werkt voor het tekenen. Er zijn wel video's op YouTube waarin de pennen worden gedemonstreerd, maar er is nog steeds geen uitgebreide video review die de meest gebruikte pennen (naast bovenstaande zijn dat de Pogo Sketch, Dagi Stylus, oStylus etc) specifiek vergelijken op het gemak bij het tekenen. Je hebt geen stylus nodig om de iPad te gebruiken (tenzij je handschoenen aan hebt), maar bij het tekenen voelt het natuurlijker om een pen vast te houden. 

Misschien is het leuk om David voor deze uitpakparty te laten portretteren door een artiest, zoals bij de gelinkte video waarbij een oudere man werd geportretteerd. Hierbij kan de artiest de verschillende pennen gebruiken om tot een oordeel te kunnen komen waar creatieven iets aan hebben, met antwoorden op vragen als: hoe stevig is de penpunt bij de verschillende pennen, hoe prettig glijdt de punt tijdens het tekenen over het scherm, hoe slijtvast is de punt etc.). Er is verschil tussen hardere en zachtere penpunten en er zijn ook pennen met een borsteltje in plaats van schuim. Het lijkt mij een leuk en handig onderwerp, temeer omdat ook iPhone en iPod touch gebruikers hier iets aan hebben.

Veel mensen weten niet hoe productief de iPad gebruikt kan worden (het wordt gezien als een apparaat waarmee je alleen kunt consumeren). Voor creatieven is het echter een ideaal apparaat om op locatie met een klant ideeën te kunnen uitschetsen. Maar het hoeft niet bij schetsen alleen te blijven: er zijn al tijdschriftcovers die volledig op de iPad zijn getekend.

 

Ok, ik dacht dat de DIY video waar naar gelinkt was een andere was, deze is een stuk beter en netter naar mijn idee: http://www.youtube.com/watch?v=4YE8rGuLCtU

 
Je hebt gelijk! Dank voor je bijdrage, ik heb deze link erbij geplaatst.
 

Via xtremedeals.com kun je heel goedkoop een namaak stylus alla de pogo krijgen voor heel weinig geld. Duurt wel lang voor je het hebt maar deze werken prima !

 

ik heb zelf zo'n pogo pen, en om heel eerlijk te zijn valt deze mij een beetje tegen. het "sponsje" aan het einde is niet echt precies, en vind ik daarom niet fijn werken.

Die alu pen lijkt me veels te dik om lekker mee te kunnen schrijven.

Heb op marktplaats 2 pennen voor nog geen 5 euro besteld, eens kijken wat dat is.

Nu alleen nog kiezen tussen sling note, notetaker pro of whitenote...ze hebben allemaal hun voor/ en nadelen tijdens het gebruik vind ik. Heeft iemand anders misschien een betere/andere applicatie?

 

Ik gebruik Adobe Ideas het meest. En dan alleen voor handschriftnotities. voor andere functies gebruik ik andere apps, waarvan ik NoteBooks de mooiste vind: combi van taskmanager, lijstjes en notes.
Was ook nog wel benieuwd naar Penultimate, heb jij dat geprobeerd?

 

Yup, lekker om even snel wat te schetsen, maar meer ook niet eigenlijk.

Ik kan whitenote aanraden, zit alles in, en je kan er ook stukjes uit webpagina's mee importeren.

Voor handschriftnotities, kijk eens naar note taker hd.
(de developers van whitenote hebben me beloofd dat ze iets dergelijks ook gaan inbouwen trouwens).

Ook leuk (als we toch bezig zijn :)

iannotate pdf
instaviz
animation hd
corkulous (echt een aanrader imho)
popplet
typedrawing
ablenote
tinker (gratis, ook een aanrader)

 

als taskmanager/agenda gebruik ik things en pocket informant

heb ook zwaar betaald voor omnifocus, maar is voor mij te veel van het goede.

van cydia gebruik ik fullforce (werkt fantastisch met uitzending gemist), fullscreen iphone apps op je ipad

en backgrounder (voor spotify, lekker muziekje op de achtergrond), meerdere apps tegelijk draaien

ik ga nu weer evil birds spelen, het spel dat alle anderen overbodig maakt :)

 

Werkt een lege viltstift niet?

 

Geen idee eigenlijk, morgen komen de neefjes op bezoek, laat ik ze zoveel kleuren dat ik het morgenavond ff kan testen :)

 

Dankzij deze pen ben ik genezen van aids. Echt gebeurd

 

Ik heb al een jaar een soort gelijke pen van eBay. 2 Stuk voor 5 dollar uit hongkong. Ze werken perfect met mijn iPhone en ook op de trackpad.

 

Ik ben al aan het punniken geslagen om een sokje voor mijn Bic pen te maken :-)

 

'k Gebruik deze; gewoon een stukje conductive fabric rondom een pen houder:

http://www.etsy.com/listing/58655616/stylus-socks

 

Hier is een mooi overzicht van iPad stylus opties incl. een prijsvergelijking > http://www.ipad-stylus.nl. Zelf ben ik voor de Pogo Sketch gegaan en bevalt prima.

 

spam :P~

 

Nieuwsbrief