Pinterest is 1,5 miljard dollar waard
Nieuws

Pinterest is 1,5 miljard dollar waard

donderdag 17 mei 2012 16:00

Pinterest krijgt 100 miljoen dollar aan nieuwe investeringen. Het snelgroeiende sociale prikbord is daarmee 1,5 miljard dollar waard.

In een nieuwe financieringsronde heeft Pinterest 100 miljoen dollar opgehaald, van onder meer de Japanse e-commercereus Rakuten. Pinterest, de site waar je plaatjes van mooie dingen kan verzamelen en delen met vrienden, is op basis van deze investeringen 1,5 miljard dollar waard, schrijft The Wall Street Journal. Eind vorig jaar was Pinterest bij de vorige financieringsronde nog maar 200 miljoen dollar waard. 

Hoe Pinterest geld moet gaan verdienen is echter ondanks alle investeringen niet geheel duidelijk. Rakuten is van plan om bezoekers van zijn webwinkels producten te laten pinnen en te laten kopen. Overigens blijkt uit cijfers van zowel Comscore als Alexa.com dat de groei van Pinterest begint af te vlakken. Pinterest is wel een van de meest populaire sites in de Verenigde Staten met een 16e plek in de Alexa-ranglijst. Wereldwijd staat het plaatjesprikbord op plaats 39. Pinterest is vooral populair onder vrouwen tussen de 25 en 35 jaar.

Bright is er ook te vinden: pinterest.com/brightnl

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Het blijft een slecht geprogrammeerde Chrome-only website. Met normale ondersteuning zodat je de andere 75% internetters bereikt is het dus 6 miljard waard.

 

moet ook eerlijk zeggen dat ik er niets mee doe... maar de potentie, die zie ik wel

 

Nieuwsbrief